Tenis

HTS za sufinanciranje stručnog osoblja u paketu mjera Vlade Republike Hrvatske

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 24.03.2020.
HTS za sufinanciranje stručnog osoblja u paketu mjera Vlade Republike Hrvatske
Foto: Pixsell

Hrvatski teniski savez pokrenuo je inicijativu da se potpora odobri i određenim neprofitnim organizacijama, kako bi se, među ostalim, sufinancirao trošak rada trenera, odnosno stručno osoblje, a vezano uz pakete mjera za pomoć gospodarstvu koje je donijela Vlada Republike Hrvatske. Tekst prenosimo u potpunosti.

Poštovani,
ovim putem se obraćamo svim našim temeljnim strukturama koje čine cjelovitost i opstojnost HTS-a. Svi smo svjesni činjenice i teških trenutaka kroz koje svi zajedno prolazimo i u ovim vremenima smogli smo snage da uputimo apel ili zahtjev, sve u svrhu opstanka klubova i ujedno svih onih koji sudjeluju u očuvanju i radu istih.

Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev prema predsjedniku Vlade gosp. Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava gosp. Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport za hitnim postupkom mjera za očuvanje radnih mjesta u športskim udrugama- neprofitnim organizacijama.

Paketom mjera od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i paketom mjera od strane Središnjeg državnog ureda za šport nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera niti bilo kojeg drugog osoblja u športskim klubovima registriranim kao udruge građana, odnosno neprofitnih organizacija.

Zahtjev uključuje da se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nositelju potpore uključi stručno osoblje u športskim udrugama - neprofitnim organizacijama kao prihvatljiva ciljana skupina i/ili da se od strane Središnjeg državnog ureda za šport u suradnji s nacionalnim sportskim savezima osigura očuvanje radnih mjesta u predmetnom sektoru kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID -19) narušeno obavljanje djelatnosti.

Nadamo se da će Vlada RH na čelu sa našim premijerom gosp. Plenkovićem razmotriti naš Zahtjev, te da će isti u što skorijem roku uvrstiti u paket prioriteta mjera za očuvanje radnih mjesta kako bi se spriječila sociološka neravnoteža koja se događa u odnosu na sve ostale kojima se predviđenim paketom mjera pomaže.

S poštovanjem,
predsjednica HTS-a Nikolina Babić

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!