Ostali sportovi

Bach: 'Kada smo vidjeli kako se virus širi i na Afriku, sazvali smo hitan sastanak'

Branimir Korać • srijeda, 25.03.2020.
Bach: 'Kada smo vidjeli kako se virus širi i na Afriku, sazvali smo hitan sastanak'
Foto: AP Images

Međunarodni olimpijski odbor donio je odluku o odgodi Olimpijskih igara za 2021. godinu i to najkasnije za ljeto te godine...

Još uvijek nije poznato u kojem terminu će biti održane Olimpijske igre u Tokiju, rečeno je najkasnije na ljeto 2021. godine, a to otvara mogućnost i proljetnih igara.

"Moramo vidjeti koje su sve opcije, a nakon konzultacija sa savezima također moramo uzeti u obzir i sportski kalendar za 2021. godinu te razmotriti još brojne druge nejasnoće. Moramo doći do rješenja vrlo brzo, ali prvi cilj mora nam biti donošenje uistinu kvalitetne odluke. Puno toga moramo uzeti u obzir."

Japan nije bio toliki problem koliko je problem zaraza u ostatku svijeta, tvrdi Thomas Bach.

"Od samog početka krize bili smo fokusirani na osiguravanje sigurnog okruženja za sve sportaše. Međutim kako se virus širio, bilo je sve više pitanja, a najviše su se odnosila na to hoće li svijet moći doputovati u Japan i može li si Japan priuštiti dolazak ovolikog broja ljudi iz cijelog svijeta."

Prijelomna točka dogodila se tijekom vikenda kada je postalo jasno da se koronavirus ubrzano širi i na afrički kontinent.

"Kada smo vidjeli kako se virus širi i na Afriku i ostale strane svijeta, odmah smo zakazali hitni sastanak na kojem smo odlučili da je vrijeme da počnemo razmišljati o odgodi Igara. Takvo što mogli smo napraviti samo i jedino u suradnji s Japanom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!