Sportnet

Predsjednik talijanskog nogometnog saveza se nada nastavku Serie A u srpnju

Matej Kačan • četvrtak, 26.03.2020.
Predsjednik talijanskog nogometnog saveza se nada nastavku Serie A u srpnju
Foto: AP Images

Italija je koronavirusom najpogođenija zemlja te je gotovo u potpunosti paralizirana, ali predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza zadržava nadu da bi se Serie A mogla nastaviti u srpnju ili kolovozu...

Čelni ljudi u talijanskom sportu ne gube nadu u normalan završetak sezone usprkos činjenici da je gotovo kompletna Italija u karanteni i paralizirana zbog pandemije koronavirusa koja je u Europi najviše pogodila upravo tu zemlju.

Tako je predsjednik Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gavina izjavio kako se nada da će se natjecanje u Serie A nastaviti u srpnju ili kolovozu. Podsjećamo, talijanski nogomet je prvo veće sportsko natjecanje u svijetu koje je patilo zbog koronavirusa pa su neke utakmice odgađane ili igrane pred praznim tribinama dok je ostatak sporta u svijetu tekao normalno.

"Dok god mogu, neću gubiti nadu u nastavak natjecanja. Napravit ću sve da to omogućim, ja ne odustajem lako. Svjestan sam činjenice da je prerano za razmišljanje o datumu, ali moramo razmišljati pozitivno. Pokušat ćemo sve da nastavimo igrati, čak ćemo pitati Uefu i Fifu za dopuštenje da se igra nakon 30. lipnja da bi igrali u srpnju i kolovozu", rekao je Gavina na talijanskom radiju.

Vlasnici talijanskih klubova već duže imaju sastanke i raspravljaju o mogućim scenarijima završetka sezone, a normalno je da svatko želi isposlovati rješenje koje će pasati njegovom klubu. No Gavina poziva na suradnju i opće dobro.

"Trenutno nema mjesta sebičnim interesima. Molim za zdrav razum jer je na kraju Savez taj koji će odlučiti. U četvrtak imamo novi sastanak s vladom na kojem ćemo raditi na nizu prijedloga i amandmana koji su relevantni za nas. Ne želimo tražiti novac, ali proglašavamo stanje krize. Od vlade tražimo niz mjera koje bi modernizirale našu igru. Sastat ćemo se u četvrtak pa opet sljedeći tjedan kako bi uspostavili stalan raspored rada."

Usprkos svemu, prioritet je završetak sezone. Osim onog jasnog financijskog, jak argument je i onaj sportski o regularnosti natjecanja.

"Otkazivanje sezone ću smatrati svojim porazom i rješenjem koje ruši vrijednost natjecanja. To bi vodilo u neugodan scenarij. Tvrdoglavo odbijam svaku mogućnost koja bi vodila ka tom epilogu. Dokle god mogu ću odbijati takve hipoteze", završio je Gavina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!