Tenis

Mihaela Les: 'Zadovoljna sam finalima singla i parova – i nagradom s turnira'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 27.03.2020.
Mihaela Les: 'Zadovoljna sam finalima singla i parova – i nagradom s turnira'
Foto: Pixsell

Hrvatski Telekom Dvoransko prvenstvo Hrvatske u uzrastu do 12 godina na početku sezone bilo je dvostruko ugodno za Mihaelu Les.

Igrajući u dvorani svojega TK-a Zagi na Zagrebačkom velesajmu, Mihaela je u siječnju stigla do finala singla i parova, u suradnji s Nikom Peskar Majoli, a takav rezultat zasladio joj je početak sezone koja trenutno stoji zbog pandemije koronavirusa.

Tenis nedostaje svima, pa tako i novoj nadi zagrebačkog Zagija, ali prisjećanje na dvoransko državno prvenstvo na domaćem terenu učinit će stvari ljepšima.

"Najviše sam zadovoljna time što sam došla u finale singla i parova. Također mi je super to što Zagi turniri uvijek imaju super nagrade, dobila sam novac s kojim sam mogla kupiti sat po svojoj želji u Watch centru, stalno ga nosim i brojim korake", opisala je Mihaela vlastiti učinak i ulov na HT dvoranskom PH-u.

Od mečeva u kojima je slavila, Zagijeva tenisačica posebno je bila zadovoljna polufinalom singla protiv Peskar Majoli, svoje partnerice u paru, s pobjedom sa samo jednim izgubljenim gemom. U završnici turnira više je pokazala Marta Dobrić, nova državna prvakinja, no Mihaela ne žali previše ni za čime.

"Bila sam posebno zadovoljna polufinalnim mečom zato što nisam očekivala da ću pobijediti i to još 6:0, 6:1. U finalu singla sam izgubila, ali bila sam sretna što su me pozvali u reprezentaciju, to mi je bio prvi put i jako sam se veselila svim nastupima za Hrvatsku."

Mihaela je svoje reprezentativno iskustvo prošla na kvalifikacijskom turniru Tennis Europe Winter Cupa uzrasta do 12 u češkom Rakovniku, a takvih iskustava moglo bi biti još.

Početak 2020. bio je pravi, što vrijedi i za mjesece koji su prethodili.

"Završetak prošle sezone i cijela 2019. bili su mi super zato što sam bila na 29 turnira i kući sam se vratila s 22 pehara, a čak 11 bilo je za osvojeno prvo mjesto. Jako sam se veselila početku nove sezone jer sam s reprezentacijom trebala ići na kamp i turnir u Vrsaru, ali nismo mogli ići zbog koronavirusa", veli Mihaela, koja sve nove korake prolazi surađujući sa svojom ekipom.

"Tenis sam krenula igrati od prvog razreda i od tada treniram sa svim trenerima u Zagiju – Midom, Deanom i Davorom. Lijepo mi je raditi s njima zato što se na treningu uvijek zabavljamo, ali me ipak nauče nešto novo."

Kako će izgledati nastavak godine diktirat će termin povratka na turnire, a Mihaela se nada što boljim vijestima.

"Do kraja sezone želim se vratiti na teren i primiti reket u ruke, odigrati još puno turnira, osvojiti što više pehara i prvih mjesta, kao i naučiti jače servirati", zaključila je državna dvoranska doprvakinja u singlu i paru.

AUTOR: HTS

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!