Košarka

Zadarski košarkaši pokrenuli akciju skupljanja sredstava za zadarsku bolnicu

Branimir Korać • petak, 27.03.2020.
Zadarski košarkaši pokrenuli akciju skupljanja sredstava za zadarsku bolnicu
Foto: Pixsell

Ono što nikada nije bilo upitno je želja i volja hrvatskih sportaša za pomoć i sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Situacija je danas posebno teška i svaka gesta se iznimno cijeni...

Godina iz noćne more tek je na kraju trećeg mjeseca, a čini se kao da traje barem dvostruko toliko. Pandemija koronavirusa paralizirala je svijet, napunila bolnice, do krajnjih granica napregnula zdravstvene sustave svih zemalja svijeta i odnijela je preko 25 tisuća života.

Nije pošteđena niti Hrvatska koju osim pandemije pogađaju i potresi. Hrvatski zdravtveni sustav je već sada na velikom ispitu, osim što broj zaraženih osoba koronavirusom raste, sve je veći broj zdravstvenog osoblja koje je zaraženo ili u samoizolaciji.

U Zadarskoj županiji zasad je potvrđeno 16 pozitivnih nalaza, a kako bi pomogli zadarskoj općoj bolnici, Rok Stipčević i Marko Popović pokrenuli su GoFundMe kampanju s ciljem skupljanja sredstava potrebnih za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

Svijet je posljednjih mjeseci teško pogođen pandemijom virusa COVID-19.

Broj umrlih i zaraženih znatno je povećan zadnjih nekoliko dana.
Moj rodni grad također je pogođen koronavirusom.
Ova inicijativa je pokrenuta s idejom da se pomogne Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinske opreme i respiratora za već zaražene pacijente i one kojima će biti potrebni.

Ovo su teška vremena!
Hvala vam na vašoj podršci!
, stoji u obrazloženju.

Donirati mogu svi u skladu s mogućnostima, 5, 50, 500 eura, svaka pomoć se cijeni.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!