Automoto

Momčadi Formule 1 se uključile u proizvodnju respiratora

Matej Kačan • subota, 28.03.2020.
Momčadi Formule 1 se uključile u proizvodnju respiratora

Sedam britanskih Formula 1 momčadi je u pauzi natjecanja zbog pandemije koronavirusa doskočilo problemu na originalan način pa su pokrenule projekt u kojem će projektirati i proizvoditi respiratore...

Mnogi u svijetu sporta pronalaze načine kako pomoći oboljelima i pogođenima koronavirusom u ovo vrijeme koje je teško za svakog. Najčešće sportaši pomažu donacijama, ali tehnološko orijentirana Formula 1 je našla i neposredniji i izravniji način.

Tako je sedam F1 momčadi sa središtem u Velikoj Britaniji pokrenulo projekt pod nazivom "Pitlane" u kojem će Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams sa svojim tehničkim službama sudjelovati u proizvodnji medicinske opreme s naglaskom na respiratore.

U cijeli projekt se uključila i sama Formula 1 koja je izdala priopćenje u kojem se navodi kako su glavna tri cilja Pitlanea "preinake postojećih medicinskih aparata, podrške u povećanju proizvodnje respiratora prema poznatim nacrtima, do ubrzanog osmišljavanja i izgradnje prototipova novih uređaja za licenciranje i moguću proizvodnju".

Koronavirus je neposredno ugrozila momčad McLarena koja je kompletna bila u samoizolaciji, ali većih posljedica nema. Kao i sve ostalo, početak nove sezone se opetovano i sve dalje odgađa, a sezona će se sigurno skratiti jednom kad počne.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!