Nogomet

Lahm: 'Nogomet prolazi kroz egzistencijsku krizu, ali će se brzo oporaviti'

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2020.
Lahm: 'Nogomet prolazi kroz egzistencijsku krizu, ali će se brzo oporaviti'
Foto: Pixsell

Gotova sva nogometna natjecanja su zaustavljena, ostao je vrlo mali broj onih koji tvrdoglavo nastavljaju s održavanjem utakmica. Iz dana u dan gubici su ogromni, ali Philipp Lahm ne sumnja kako će se nogomet ipak oporaviti...

Svjetski sport općenito prolazi kroz teško razdoblje i trebat će vremena da se oporavi. U nogometu se okreće veliki novac, nekako je najeksponiraniji i ne čudi što se dodatno na njega analiziraju učinci krize.

"Nogomet će se brzo oporaviti, čim se smanji rizik od zaraze kroz cjepivo. Nogomet je trenutno u egzistencijskoj krizi stoga je solidarnost neophodna", smatra Philipp Lahm.

Lahm dodaje kako sada svi moraju pokazati solidarnost, a ono što se događa na travnjaku treba potisnuti u drugi plan.

"Nogomet iz ovog može izaći još jači pod jednim uvjetom. Igrači i službene osobe moraju se kroz javnost prometnuti kao uzori, a financijska pomoć koju konstantno prikupljaju igrači i treneri na tom je tragu jer tako pokazuju i osjećaj odgovornosti. Vrijeme je da nogomet nešto vrati ljudima koji toliko vole ovaj sport."

Bivši njemački reprezentativac podržao je odluku o odgodi Europskog prvenstva za sljedeću godinu.

"Potpuno razumijem odluku Uefe. Teško je, ali nije bilo alternative i to je bio neizbježan potez. Nitko ne zna kako će se situacija rasplesti i bilo je neophodno reagirati na ovaj način. Nogomet u ovom trenutku mora mirovati kao i svi u našem društvu."

Lahm smatra kako će trebati napraviti reviziju i vidjeti koji gradovi još uvijek žele zadržati domaćinstvo Europskog prvenstva i pronaći alternativu za one koji žele odustati.

"S obzirom na sadašnju situaciju, nije sigurno hoće li svih 12 gradova moći ugostiti Europsko prvenstvo sljedeće godine. Svi klubovi iznova moraju pružiti potvrdu da žele zadržati domaćinstvo. Ako grad ne može ili ne želi sljedeće godine zadržati svoju poziciju, to se mora na vrijeme predočiti. UEFA prolazi kroz brojne scenarije", dodaje Lahm.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!