Tenis

Predsjednik Njemačkog teniskog saveza tvrdi da se otkazuje i Wimbledon

Matej Kačan • nedjelja, 29.03.2020.
Predsjednik Njemačkog teniskog saveza tvrdi da se otkazuje i Wimbledon

Predsjednik Njemačkog teniskog saveza (DTB) Dirk Hordoff tvrdi kako je Wimbledon sljedeće veliko sportsko natjecanje koje čeka na odgodu zbog pandemije koronavirusa...

Svjetski tenis trenutno je na pauzi zbog koronavirusa. Nema zemljanog dijela sezone, a Roland Garros se odgodio na jesen nakon US Opena. No, ako je vjerovati šefu njemačkog tenisa Dirku Hordoffu, ta će se pauza proširiti i na travnatu podlogu.

Hordoff tvrdi kako će Wimbledon biti sljedeći veliki sportski događaj koji će biti pogođen pandemijom koronavirusa, a Nijemac je uvjeren kako se turnir u Engleskoj neće igrati do 2021., odnosno da će biti otkazan, a ne odgođen.

"Iz Wimbledona su rekli kako će u srijedu imati sastanak na kojem će donijeti konačnu odluku. Također, dio sam tijela pri ATP i WTA te su nužne odluke već donesene. Wimbledon će odlučiti otkazivanje, u to nema sumnje", kazao je Hordoff.

"To je nužno u situaciji u kojoj se nalazimo. Potpuno je nerealno očekivati turnir na koji dolaze stotine i tisuće ljudi iz svih zemalja svijeta dok su na snazi restrikcije oko putovanja. To je nezamislivo."

Već je odgođen i Roland Garros, no veliki problem za Wimbledon predstavlja podloga. Trava je osjetljiva te ju se može dovesti u upotrebljivo stanje samo u određeno doba godine.

"Wimbledon ima svoje zakone u vezi travnjaka i posebnih uvjeta osvjetljavanja. Također, to je jedini Grand Slam koji je prije nekoliko godina uzeo policu osiguranja zbog pandemije pa financijska šteta ne bi trebala biti prevelika. Naravno da Wimbledon ima rezervi da potraje još nekoliko godina, ali turnir je zbog travnjaka nezamisliv u rujnu ili listopadu kad nitko ne zna može li se igrati", završio je Nijemac.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!