Ostali sportovi

Srbić i Đerek zadovoljni novim datumom OI u Tokiju 2021. godine

Sportnet • ponedjeljak, 30.03.2020.
Srbić i Đerek zadovoljni novim datumom OI u Tokiju 2021. godine

Olimpijske igre u Tokiju službeno će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine, a Paraolimpijske igre od 24. kolovoza do 5. rujna iste godine. Odluku su komentirali hrvatski gimnastičari...

Odluku je potvrdio Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nakon telefonske sjednice s Međunarodnim paraolimpijskim odborom (MPO), Organizacijskim odborom Igara i japanskom vladom, a ovu odluku podržali su svi nacionalni olimpijski odbori među kojima i Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Novi termin igara gotovo pa je identičan onome prvotnom prema kojemu su se da nije bilo svjetske pandemije COVID-19 OI u Tokiju trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza, a POI od 25. kolovoza do 6. rujna ove godine.

"Čovječanstvo se trenutačno nalazi u mračnom tunelu, ali Igre u Tokiju mogu biti svjetlo na kraju tog tunela", poručio je prvi čovjek MOO-a Thomas Bach.

Podršku odluci MOO-a dali su i hrvatski olimpijci koji su izborili nastup u Tokiju, Ana Đerek i Tin Srbić.

"Mislim da je novi datum najbolje rješenje za nas sportaše. Ja sam zadovoljna jer nema više nagađanja i napokon se točno zna kada i gdje. Naravno da jedva čekam i da mi sad to izgleda kao jako daleko, ali definitivno mislim da je to najbolje i mogu biti mirna znajući da imam dovoljno vremena za spremiti se za Igre", komentirala je splitska olimpijka.

Istog je mišljenja I Srbić koji je izabran za najboljeg sportaša Hrvatske.

"S obzirom na situaciju u svijetu i koja nas je zadesila, ovo je bilo očekivano. Iako, proteklih dana spominjali su se neki datumi za ožujak i travanj iduće godine što nama gimnastičarima i meni osobno zapravo ne odgovara. Početkom godine se nikada nisu održavale OI niti SP pa bi bilo čudno formu tempirati za taj dio sezone."

"Ovako će Igre biti na ljeto iduće godine i meni osobno to odgovara s obzirom na sve ozljede i probleme koje sam imao poslije SP-a, tako da u svakom zlu ima nešto dobroga. Stignem se oporaviti, zaliječiti i pripremiti za iduću godinu. Nadam se da ćemo svi skupa izaći što prije iz ove teške situacije i da ćemo mi sportaši predstavljati Hrvatsku na OI iduće godine onako kako treba", poručio je Srbić.

Novi datum Igara komentirao je i predsjednik Svjetske gimnastičke federacije (FIG) Morinari Watanabe.

"Zahvaljujemo MOO-u i Japanu što su tako brzo odredili novi datum. Sada ćemo lakše osigurati najbolja rješenja za preostala slobodna kvalifikacijska mjesta za Tokio. Osigurat ćemo da se kvalifikacijska natjecanja koja su odgođena održe nakon što prođe ova globalna zdravstvena kriza i kada budemo sigurni da možemo jamčiti sigurnost svih sudionika."

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!