Ostali sportovi

Pomiče se i Svjetsko prvenstvo u taekwondou

Matej Kačan • utorak, 31.03.2020.
Pomiče se i Svjetsko prvenstvo u taekwondou

Kako je objavila Svjetska taekwondou federacija (WT), Svjetsko prvenstvo u tom sportu koje se trebalo održati 2021. se odgađa jer će se te godine održati Olimpijske igre...

Pomicanje velikih natjecanja, a ponajviše Olimpijskih igara koje su se s 2020. pomakle na 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa imat će velike posljedice na sportske kalendare. U mnogim su sportovima za 2021. planirana druga velika natjecanja te dolazi u gužve u rasporedu.

Zato je očekivati novi val odgoda i pomicanja mnogih Europskih i Svjetskih prvenstava, a "okidač je povukla" i Svjetska taekwondo federacija koja je svije Svjetsko prvenstvo pomakla. Ono se trebalo održati od 16. do 23. svibnja 2021., ali će se Igre održati od 23. srpnja do 8. kolovoza te godine.

Novi datum bi trebao biti listopad 2021., a mjesto održavanja ostaje isto, grad Wuxi. Bez promjena će ostati kvalifikacijski proces za OI iako su Igre pomaknute. tako tri pod pet kontinentalnih kvalifikacija ostaje sigurno, dok su europske i azijske odgođene s travnja na lipanj s velikom mogućnosti još odgoda.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!