Ostali sportovi

Antidopinški program nastavlja se i za vrijeme pandemije koronavirusom

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 01.04.2020.
Antidopinški program nastavlja se i za vrijeme pandemije koronavirusom

Antidopinška služba Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavila je kako i u ovom kriznom razdoblju nastavlja s testiranjima sportaša...

Služba za antidoping HZJZ-a u vrijeme pandemije koronavirusom provodi antidopinški program slijedeći upute Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite. Prioritet je zaštititi zdravlje sportaša i dopinških kontrola i izbjeći i najmanju mogućnost zaraze koronavirusom.

Iz navedenog razloga intenzitet dopinških testiranja prilagođavan je trenutnoj situaciji i provodi se u limitiranom opsegu. Bez obzira što su sva sportska natjecanja otkazana i Olimpijske igre pomaknute na 2021. godinu provode se planiranja testiranja sportaša. Sportaši koji se nalaze u skupini određenoj za testiranje i nadalje imaju obvezu slati podatke o lokaciji.

Ako zbog zdravstvenih razloga sportaš mora uzimati lijek koji je naveden u Popisu zabranjenih lijekova treba zatražiti terapijsko izuzeće.

I u vrijeme pandemije koronavirusom sportaši i sportaševo prateće osoblje trebaju poštovati odredbe Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a, stoji u priopćenju.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!