Vodeni sportovi

Ivan Asić vratio se iz SAD-a: 'Od Los Angelesa do Detroita bilo nas je samo 12 u zrakoplovu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.04.2020.
Ivan Asić vratio se iz SAD-a: 'Od Los Angelesa do Detroita bilo nas je samo 12 u zrakoplovu'
Foto: Pixsell

Bivši trener Primorja i splitskog Jadrana, Ivan Asić, vratio se iz SAD-a gdje je taman počeo raditi, ali pandemijom koronavirusa stao je sport i u tom dijelu svijeta...

Nikad manja gužva i nikad sablasnije i mirnije. Ivan Asić kratko je boravio u SAD-u, neplanirano rano vratio se u Hrvatsku.

"Sve je stalo, doslovno, a putovanje je bilo posebno neobično. Od Los Angelesa do Detroita bilo nas je ukupno samo 12 u zrakoplovu što je nezamislivo. Od Detroita do Amsterdama popunjena je bila samo trećina kapaciteta, a slično i iz Amsterdama za Zagreb. Zračne luke su prazne, sve je zatvoreno osim šaltera za potvrdu leta. Nisam mogao niti novac razmijeniti jer mjenjačnice ne rade. U Zagrebu sam unajmio rent-a-car i došao do Splita. Naravno, ništa nije radilo niti putem", govori Asić za Sportske novosti.

Problema oko ulazaka i izlazaka iz država nije imao.

"Na ulasku u Hrvatsku dobio sam formular vezan uz izolaciji, sve mi je objašnjeno, ako se pojave neki simptomi, moram se javiti svom liječniku."

Amerikanci su u šoku, također ulaze u stanje potpune izolacije.

"Zadnjih tjedan dana i njih je prilično stisnulo i u šoku su. Na ulicama je manje ljudi, pred trgovinama su redovi ujutro i ako ne uspijete tada doći na red, kasnije nemate nekih namirnica. Apsolutno je sve stalo i zatvoreno. Samo u prvih tjedan dana tri i pol milijuna Amerikanaca ostalo je bez posla. Trump silom pokušava sve pokrenuti jer im prijeti kolaps, za SAD je ovo šok jer nisu nikada u povijesti nešto ovakvo imali. Europa je prolazila kroz ratove i zna kako je to, SAD ne zna."

Ogromni gubici su i u sportu, posebno u profesionalnim američkim ligama.

"NBA liga će izgubiti oko milijardu dolara ako se sezona ne završi, bejzbol još nije ni krenuo, tako je i moj vaterpolo stao pa sam odlučio otići kući."

#ostanitedoma

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!