Košarka

Durantov menadžer i poznati novinar složni: 'NBA sezona se možda i ne spasi'

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
Durantov menadžer i poznati novinar složni: 'NBA sezona se možda i ne spasi'
Foto: Bernard Jurišić

Vrlo crne izjave i prognoze stižu iz uskih NBA krugova posljednjih dana, a cjelokupna situacija oko koronavirusa u SAD je vrlo ozbiljna. Tako da sve više izgledao kao da će se i NBA sezona otkazati...

NBA lige na parketima nema već gotovo mjesec dana, još od 1. travnja kad je centar Utah Jazza Rudy Gobert testiran pozitivno na COVID-19. Od tada se u ligi pojavila nekolicina slučajeva, no srećom bez teških posljedica.

Gotovo svima su simptomi prošli te su ozdravili, ali zabrinjava cjelokupna situacija s virusom u SAD koje se jako teško nose s pandemijom. Tako postoje neke crne prognoze o četvrt milijuna smrti od virusa kad se sve završi, a predsjednik Donald Trump je podigao mnogo bure s izjavom kako bi sto tisuća smrti bio "uspjeh".

U takvim uvjetima je gotovo pa nemoguće organizirati nastavka lige i stroja veličine NBA, a toga su očito i svjesni u uskim krugovima u ligi. Tako je agent Kevina Duranta Rich Kleiman na radijskoj emisiji na ESPN-u kazao kako je povratak lige teško zamisliv.

"Meni je teško zamisliti da se NBA vraća kad čujete koliko se žrtava predviđa, kad čujete broj ljudi koji će biti zaražen. Ne možete misliti da će ti momci samo tako opet krenuti, i razumijem da svi mi radimo unutar tih uvjeta. Možda se neke stvari jednostavno ne mogu spasiti."

"Kad imate sezone s lockoutom i on završi, ne dodajete te propuštene 32 utakmice na kraju. I shvaćam da je to nešto što će se morati rješavati i na financijskom planu te bih volio da imam pravo glasa jer shvaćam koliko je problem stvaran. No znam da se neke stvari možda i ne mogu popraviti", pesimističan je Kleiman.

Sličan izvještaj je podnio i poznati ESPN-ov novinar Brian Windhorst koji je prije nekoliko tjedana prvi prenio vijest da liga razmišlja o preseljenju svega u Las Vegas. Sad je situacija još gora pa se čini da se NBA sprema na potpuni kraj sezone.

"Jasno je da NBA pokušava postići dogovor koji bi joj omogućio da se sezona prekine. Nakon razgovora sa Sindikatom igrača i službenicima iz lige, trenutno postoji ogromna količina pesimizma", rekao je Windhorst koji je poznat kao osoba vrlo bliska LeBronu Jamesu.

Navodi se kako je NBA bila spremna organizirati doigravanje u Las Vegasu te da je to jedini način da se NBA postsezona održi, ali je ligu vrlo uznemirilo ponovno odgađanje početka kineske CBA koja je bila spremna za povratak te je čak vratila strance, ali su vlasti ocijenile da situacija nije dovoljno sigurna.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!