Košarka

Ekipe složne, košarkaška Liga prvaka imat će Final Eight

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
Ekipe složne, košarkaška Liga prvaka imat će Final Eight
Foto: Kristijan Komarica

Odbor košarkaške Lige prvaka je izglasao završavanje sezone na turniru krajem rujna, a istu su odluku podržali i klubovi tako da je to kontinentalno natjecanje svoju sudbinu odlučilo...

Nakon što je u utorak službena košarkaška Liga prvaka (BCL) objavila kako je odbor jednoglasnom odlukom izglasao zaključenje sezone završnim Final Eight turnirom, istu su odluku potvrdili i klubovi kojima takva solucija paše.

Turnir bi se trebao igrati na jesen od 30. rujna do 4. listopada, a zanimljivo je to da bi onda sezonu završavali novi rosteri ekipa koji će biti složeni za sezonu 2020/21. To očito predstavnike klubova ne smeta pa su se svi složili s takvim rješenjem.

"BCL želi nastaviti s natjecanjem i to je dobro. Ovakvim rješenjem se zdravlje stavlja na prvo mjesto, a to je za nas vrlo važno. BCL je predložila brzo i ozbiljno rješenje uz konzultiranje s klubovima", kazao je trener Türk Telekoma Burak Gören.

"Pokazalo se kako je BCL odgovorila i suočila se sa situacijom. Zdravlje je prvi faktor, sigurnost drugi. Nismo htjeli organizirati završni turnir čisto da ga napravimo, željeli smo izaći iz obveze i napraviti to kako treba. Novi ulagači u ligu su odluku podržali, ovo je prilika da problem pretvorite u priliku, kako kažu Amerikanci. Ne znam ni jednu ekipu da želi odustati od Lige prvaka i igrati ECA-ina natjecanja, upravo suprotno", vrlo je zadovoljan bio vlasnik grčkog velikana AEK-a Makis Aggelopous.

"Dogovor koji je postignut o odigravanju kraja lige je pozitivna vijest za Casademont koji je uvijek držao stav da se sezona treba kompletirati, pa i u ACB ligi. Mi smo jak kandidat za kontinentalnu titulu uz sad već drukčije i teško putovanje", kazao je predsjednik Zaragoze Reynaldo Benito.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!