Vodeni sportovi

Bralić: 'Tuširat ćemo se kod kuće, samo neka nam dopuste trenirati na Jarunu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.04.2020.
Bralić: 'Tuširat ćemo se kod kuće, samo neka nam dopuste trenirati na Jarunu'
Foto: Pixsell

Braća Sinković i ostali veslači ne mogu trenirati na Jarunu iako ne bi predstavljali opasnost za nikog. Trener Nikola Bralić je ogorčen i traži da im se dozvole treninzi...

Trofejni hrvatski veslači nemaju pristup Jarunu u trenucima dok se rekreativci najnormalnije našetavaju i odmaraju pokraj jezera. Pomalo nelogična situacija jer na vodi ne bi bili baš nikome prijetnja, smatra i Nikola Bralić.

"Sjedim doma i dosađujem se, a znam da bih mogao raditi, no odluke nadležnih nas onemogućavaju. Stvarno na Jarunu imamo sve uvjete da budemo distancirani i bez kontakta s drugim ljudima, da ne širimo zarazu i da ne budemo zaraženi, ali nitko na Jarunu ili u klubu ne želi nam dati dozvolu za treniranje. Dobar dio naših konkurenata zatvorio je ovakva mjesta za javnost, tu su veslači izolirani od ostatka svijeta i treniraju. Normalno da nećemo imati velikih šansi kada se nađemo protiv njih na natjecanjima", ističe Bralić za Sportske novosti.

Bralić ne svaljuje krivicu na Nacionalni stožer civilne zaštiti već kao krivce što ne mogu trenirati vidi u sportskim krugovima.

"Zapanjujuće je da nitko iz Hrvatskog olimpijskog odbora ili Središnjeg državnog ureda za šport nije ništa poduzeo. Mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite su odlične i to su generalne odredbe, ali trebalo bi se pronaći rješenje za ljude koji su olimpijski, svjetski i europski prvaci. Čudi me da se baš nitko iz Saveza ne može probiti do Stožera i objasniti im, siguran sam da bi nam dali dozvolu."

I Jarun je radno mjesto, samo za hrvatske sportaše i Bralić smatra da barem oni vrhunski sportaši trebaju dobiti mogućnost treniranja.

"Ne kažem da Jarun treba otvoriti za široke mase pa ni za seniore koji su klupska kvaliteta ili tek dolaze u reprezentaciju, ali nije mi jasno da se grubo prekidaju oni koji su izborili olimpijsku normu. Ljudi šeću po Jarunu, neki tamo i rade, pa to je i naše radno mjesto."

Sinkovići ovdje puno gube, a moguće je da će na jesen ipak biti Europsko pa možda i Svjetsko prvenstvo.

"Pogodilo nas je sve ovo taman kada nam je išlo najbolje. Uhvatili smo osjećaj, sve je štimalo, testovi snage i izdržljivosti su pokazivali da smo u samom vrhu, čak i bolji nego prije. Sad smo sve to izgubili i sa svakim danom sve više padamo i trebat ćemo sve više vremena za povratak. Prošla je prva ludnica, sada znamo kako se zaštititi i ponašati te polako treba pustiti sportaše da rade svoj posao. Znam da sport trenutno nikom ništa ne znači, ali nama je ovo jako bitno. Dečki su najbolji na svijetu i moramo to sačuvati."

Bralić ima prijedlog:

"Bit ćemo najkraće moguće vrijeme na Jarunu. Doći ćemo obučeni za trening i tuširat ćemo se doma. Neka teretanu otvore samo za njih dvojicu, dezinficirat ćemo sprave i neće biti nikakvih problema. Sada rade kod kuće na biciklu, kada završe kompjutor mi iscrta sve što su odradili i sve parametre, to je dobro za izdržljivost, ali past će im snaga i osjećaj za vodu."

#ostanitedoma

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!