Ostali sportovi

Svjetska atletika suspendirala kvalifikacijsko razdoblje za OI do prosinca 2020.

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 07.04.2020.
Svjetska atletika suspendirala kvalifikacijsko razdoblje za OI do prosinca 2020.
Foto: Pixsell

Rezultati ostvareni od 6. travnja do 30. studenog neće se računati kao norme za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrdila je Svjetska atletika...

Svjetska atletika je danas objavila da je suspendirano razdoblje kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Suspenzija je na snazi od 6. travnja 2020. do 30. studenog 2020. Tijekom tog razdoblja rezultati postignuti na bilo kojem natjecanju neće vrijediti za ispunjenje rezultatskih normi za OI u Tokiju niti za plasman na rang listu Svjetske atletike, čije će objavljivanje također biti obustavljeno. Rezultati će se i dalje bilježiti u statističke svrhe, uključujući svjetske rekorde, pod važećim uvjetima, ali oni se neće koristiti za utvrđivanje kvalifikacijskog statusa sportaša.

Pod uvjetom da se globalna situacija vrati u normalu, razdoblje kvalifikacija nastavit će se 1. prosinca 2020. godine i nastavit će se do novog roka kvalifikacija 2021. godine koji je utvrdio Međunarodni olimpijski odbor (vidi tablicu razdoblja kvalifikacija na kraju). Ukupno razdoblje kvalifikacija, koje je započelo 2019., bit će četiri mjeseca duže nego što je bilo prvotno.

Sportaši koji su od početka kvalifikacijskog razdoblja 2019. već ispunili normu za OI ostaju kvalificirani zajedno s ostalim sportašima koji će se kvalificirati u produženom kvalifikacijskom razdoblju. Kraj olimpijskih kvalifikacijskih razdoblja su 31. svibnja 2021. (za maraton i utrku hodanjena na 50 km) i 29. lipnja 2021. za sve ostale discipline.

Datumi početka kvalifikacija za ispunjavanje rezultatskih normi i svjetske rang liste ostali su nepromijenjeni kao i postignute norme kao i statusi u svjeskom rankingu koje su već postigli mnogi sportaši tijekom 2019. godine.

#ostanitedoma

AUTOR: Hrvatski atletski savez

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!