Ostali sportovi

Coe: 'Atletika će izaći jača iz ove krize'

Jan Šneler • subota, 11.04.2020.
Coe: 'Atletika će izaći jača iz ove krize'

U velikom razgovoru sa šest velikih europskih kuća, predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe otkrio je kako vidi nastavak sezone i planove za narednih nekoliko godina...

Epidemija koronavirusa odgodila je brojna svjetska natjecanja među kojima i Olimpijske igre koje su se trebale ovoga ljeta održati u Tokiju. Za atletiku iznimno značajno natjecanje neće se uspjeti održati, a problemi se javljaju i zbog prilično gustog rasporeda sljedećih godina.

"Nije dobra ideja imati Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre iste godine te je bilo logično prebaciti Svjetsko prvenstvo u američkom Eugeneu. Iako to nije bila naša primarna intencija, imat ćemo pet velikih natjecanja u nizu: Olimpijske igre 2021., Svjetsko prvenstvo u Eugeneu 2022., Svjetsko prvenstvo u Budimpešti 2023., Olimpijske igre u Parizu 2024. i Svjetsko prvenstvo 2025. godine (domaćin se još ne zna)", otkrio je u velikom razgovoru Sebastian Coe.

Kada već ove godine neće biti velikih natjecanja, ljubitelji atletike mogu se veseliti što će narednih pet godina imati hiperprodukciju svjetskih događaja. U razgovoru s Coeom sudjelovale su velike medijske kuće među kojima ugledni L'Equipe i belgijski Le Soir, a novinare je zanimalo kada Coe predviđa nastavak natjecanja ove sezone.

"Naš je san i cilj vratiti što prije atletičare na staze i gledatelje na tribine, ali to nećemo sigurno raditi dok nismo potpuno sigurni. Ovisimo o mišljenjima vlada i medicinskih eksperata i znanstvenika. Mitinzi Dijamantne lige za travanj i svibanj su otkazani", dodao je Coe.

Kriza koja je zadesila cijeli svijet nije svakako zaobišla niti sport, pa tako i atletiku. Ipak, bez obzira na trenutni status quo, predsjednik Svjetske atletike vjeruje kako je ovo dobra prilika da svijet atletike napreduje.

"Uvjereni sam optimist. Naš sport će izaći jači iz ove krize. Svi sektori se uključuju i raspravljaju kako izaći iz krize i napraviti svijet boljim. Churchill je rekao kako nikada ne treba dopustiti da kriza bude uzalud. Vidim puno povezanosti među ljudima u doba krize. Želim da naš sport napreduje, ovo je pravo vrijeme da ubrzamo neke procese", zaključio je Coe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!