Ostali sportovi

Lance Armstrong: 'Koronavirus je prilika da vozači preuzmu kontrolu'

Matej Kačan • nedjelja, 12.04.2020.
Lance Armstrong: 'Koronavirus je prilika da vozači preuzmu kontrolu'
Foto: Sandro Donda

Legendarni biciklist Lance Armstrong u krizi zbog koronavirusa vidi priliku da vozači pronađu jedinstvo među sobom i od svojih ekipa istjeraju više novca u raspodjeli profita...

Kao i ostatak svijeta sporta, i biciklizam je na pauzi te trpi velike financijske gubitke zbog koronavirusa. Mnoge su ekipe ili otpustile ili smanjile davanja svojim biciklistima i pomoćnom osoblju, ali proslavljeni pa osramoćeni Lance Armstrong u svemu tome vidi priliku i borbu za veća prava vozača.

"Svi profesionalni vozači koji trenutno sjede kod kuće, koji nisu sigurni hoće li dobiti sljedeću plaću i hoće li njihova ekipa preživjeti, ovo je šansa za njih. Sad je šansa za početi iznova i sjesti za pregovarački stol te preuzeti moć. Ako se sad ne iskoristi prilika, možda se više ne pojavi", kazao je Armstrong na svom podcastu.

Utrke se otkazuju diljem Europe, a još se ne zna sudbina Tour de Francea koji bi se trebao održati na ljeto. Organizatori žele ići po planu, ali su pritisci za odgodom ili otkazivanjem veliki. Armstrong smatra da se vozači trebaju ujediniti i izboriti za svoja prava i moć.

"Samo razmislite o tome. Pričajte jedni s drugima i ujedinite se. Vi ste glumci u predstavi, a bez glumaca se predstava otkazuje", poručio je Armstrong svojim nekadašnjim kolegama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!