Rukomet

Hrvatski rukometni savez obustavio natjecanja do izmjena Zakona o sportu

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 15.04.2020.
Hrvatski rukometni savez obustavio natjecanja do izmjena Zakona o sportu
Foto: Pixsell

Danas je bio zadnja dan obustave natjecanja u ligama pod ingerencijom Hrvatskog rukometnog saveza, a očekivano je taj deadline produžen i to do daljnjeg, vjerojatno konačne odluke...

Hrvatski rukometni savez (HRS) je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja 2020., prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja 2020., a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora. Sukladno navedenom, do tog trenutka i donošenja nove odluke, nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima, stoji u priopćenju.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!