Vodeni sportovi

Kobešćak: 'Bit će ovo izazov za svakog trenera jer dobivate cijelu momčad bez ikakvog treninga'

Branimir Korać • četvrtak, 16.04.2020.
Kobešćak: 'Bit će ovo izazov za svakog trenera jer dobivate cijelu momčad bez ikakvog treninga'
Foto: Pixsell

Trener Juga Vjeko Kobešćak svjestan je kako ga očekuje jako težak i zahtjevan posao jednom kada natjecanje krene. Kobešćak ujedno predviđa i da će dosta klubova imati probleme i poziva Savez i jače klubove na suradnju...

Jugaši kao i svi ostali rade bez korištenja sportske infrastrukture, od kuće i putem videolinka. Vjeko Kobešćak svjestan je da je to samo požarna i privremena mjera.

"Preko videotreninga radimo svakodnevno i pokušavamo tako aktivirati igrače. Mislim da su u dobrom stanju koliko god je to moguće, čekamo odluke Stožera i vidjet ćemo kakav je plan", istaknuo je Kobešćak za Sportske novosti.

Pred Kobešćakom je puno posla i to u situaciji koja mu nije baš ako poznata, uostalom kao nikom drugom.

"Teško je išta reći kako će igrači reagirati, ovo nitko nije mogao predvidjeti. Bit će ovo izazov za svakog trenera jer dobivate cijelu momčad koja je dugo van treninga i morate krenuti potpuno ispočetka. Ovisimo o mnogim instancama i morat ćemo se prilagoditi. Moramo biti svjesni da ništa više neće biti isto, ali uvjeren sam da će Jug biti opet moćan."

Kobešćak podržava odluku države o pomoći sportu.

"Drago mi je da država pruža pomoć, to je neka baza da se prevali ovaj dio. Ovo je prilika da se stvari u korijenu postave bolje nego prije. Mi nakon ovog trebamo novu energiju i zajedništvo, pokazati to kao što smo pokazali u ovoj krizi kao nacija. Ne bojim se za našu reprezentaciju, ona će uvijek biti pod okriljem države, ali klubovi će biti u velikim problemima na prostorima gdje nisu profesionalni. Tu treba i pomoć Saveza, ali i suradnja klubova."

#ostanitedoma

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!