Nogomet

Blatter: 'SAD bi mogle ugostiti SP 2022.'

Matej Kačan • četvrtak, 16.04.2020.
Blatter: 'SAD bi mogle ugostiti SP 2022.'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivši predsjednik Fife Sepp Blatter je kazao kako bi SAD mogle ugostiti Svjetsko prvenstvo 2022. ako se domaćinstvo oduzme Kataru zbog optužbi za korupciju prilikom kampanje...

Novi, nedavno objavljeni dokumenti oko korupcije u Fifi prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. bacile su sjenu sumnje na organiziranje Prvenstva 2022. u Kataru koje je trebalo biti prvo ikad koje se neće održati u lipnju i srpnju.

Ako se domaćinstvo oduzme Kataru, bivši predsjednik Sepp Blatter vidi nekoliko favorita koji bi poprilično bezbolno mogli preuzeti takav zadatak na sebe, a jedan od njih je i SAD koji će biti domaćin SP 2026. zajedno s Meksikom i Kanadom.

"Njemačka bi to mogla odraditi, ali bi to značilo da se Svjetsko prvenstvo održava u Europi dva puta zaredom pa onda to ne bi bio prvi izbor. SAD bi to mogle odraditi umjesto 2026., nije to raketna znanost. Japan također, kandidirao se za 2022. Na sreću, SP 2022. će imati 32 ekipe, a ne 48 kako je Infantino planirao. Tako organizacija ne bi bila zahtjevnija od 2018.", kazao je Blatter.

Bivši predsjednik Fife je prokomentirao i nove optužbe za korupciju, a još je jednom demantirao svoje sudjelovanje u svemu što bi se moglo okarakterizirati kao nečasne radnje.

"Te istrage su dio urote protiv mene, nevjerojatno je da su istražitelji provjeravali normalne kontakte koje sam imao s CFU-om. Što bi federalni tužitelji drugo napravili? Slučaj ni nema veze s kriminalnim zakonom. To je proces unutar jedne organizacije, Fife, i stoga pada pod civilni zakon. Jednom kad me oslobode svih optužbi, najbolje reakcija Fife bi bila da me proglase počasnim predsjednikom", završio je Blatter.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!