Tenis

Konačna odluka o US Openu u lipnju, prazne tribine nisu izgledne

Matej Kačan • četvrtak, 16.04.2020.
Konačna odluka o US Openu u lipnju, prazne tribine nisu izgledne

Sudbina ovogodišnjeg izdanja US Opena koji bi se trebao igrati na jesen neće biti poznata do lipnja, ali je izgledno kako se turnir neće igrati iza zatvorenih vrata...

Teniski savez SAD-a je osnovao medicinsku savjetodavnu grupu koja bi trebala odlučiti je li odigravanje US Opena na jesen moguće. Prema trenutnom kalendaru, posljednji Grand Slam sezone bi trebao krenuti 31. kolovoza, ali ove godine ne bi bio posljednji jer je Roland Garros odgođen na rujan.

No ono što se dosta jasno zna jest to da igranja pred praznim tribinama ne bi trebalo biti. Dakle, odluka će biti ili otkazivanje ili igranje pred publikom, a tako misli i glavni izvršni direktor USTA-e Mike Dowse.

"Ništa ne mičemo sa stola, ali da budem otvoren i iskren, mislim da je to vrlo nevjerojatno. To ne bi bilo u duhu slavljenja tenisa, ali i isto tako se odnosi na zdravlje i sigurnost igrača i osoblja koje je nužno da bi se turnir odigrao. Osim ako medicinski dođu do rješenja koje je otporno i sigurno, igranje pred praznim tribinama nije opcija", kazao je Dowse.

"S jedne strane smo vrlo sretni što smo četvrti Grand Slam pa je vrijeme na našoj strani. Prvi faktor će biti zdravlje i sigurnost igrača, navijača i osoblja, a za to jednostavno nemamo dovoljno informacija da bi turnir održali sigurno. Odredili smo rok oko lipnja za donijeti tu odluku, a za to koristimo medicinsku grupu s pet-šest doktora koji nas savjetuju na regularnoj bazi", objasnio je Dowse.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!