Ostali sportovi

Japanski virolog: 'Ne vjerujem da će se Olimpijske igre moći održati 2021. godine'

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.04.2020.
Japanski virolog: 'Ne vjerujem da će se Olimpijske igre moći održati 2021. godine'
Foto: AP Images

Japanski virolog Kentaro Iwata već je kritizirao japanske vlasti zbog načina borbe protiv pandemije koronavirusa, a sada je izrazio i pesimizam oko održavanja Olimpijskih igara sljedeće godine...

Profesor na sveučilištu u Kobeu, inače cijenjeni japanski virolog Kentaro Iwata, nije optimist kada je riječ o održavanju Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

"Da budem iskren, ne vjerujem da će se Olimpijske igre u Tokiju održati 2021. godine", poručio je Iwata.

Broj zaraženih u Japanu prešao je granicu od 11 tisuća što je povećanje od skoro tri i pol tisuće u tjedan dana dok je broj preminulih skočio sa 101 na 251.

"Za održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara potrebno je ispuniti dva ključna uvjeta, koronavirus mora biti pod kontrolom u Japanu, ali i u ostatku svijeta jer ipak okupit će se sportaši iz svih država. Japan će do sljedećeg ljeta možda imati zarazu pod kontrolom i dobiti bitku, ali ne vjerujem da će se to dogoditi i u ostatku svijeta. Zato sam pesimist oko održavanja Igara čak i za godinu dana."

Iwata dodaje kako je opcija održavanja Igara bez prisustva gledatelja i s minimalnim ljudstvom na borilištima ipak nešto što je izvedivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!