Nogomet

Europsko prvenstvo nogometašica prebačeno za 2022. godinu

Branimir Korać, hns-cff.hr • četvrtak, 23.04.2020.
Europsko prvenstvo nogometašica prebačeno za 2022. godinu
Foto: AP Images

Izvršni odbor Uefe održao je danas još jednu sjednicu putem video konferencije, a najvažnija odluka je odgoda završnice ženskog Eura s ljeta 2021. godine na ljeto 2022. godine.

Izvršni odbor Uefe, u čijem radu je sudjelovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker, potvrdio je kako će žensko Europsko prvenstvo biti održano od 6. do 31. srpnja 2022. godine. Domaćin je i dalje Engleska, a trenutno je plan da se koriste isti stadioni koji su početno i predstavljeni za organizaciju ovog natjecanja.

"Kada smo donijeli hitnu odluku o odgodi UEFA EURA 2020, imali smo odmah na umu utjecaj koji to ima na ženski EURO 2021. Podrobno smo razmotrili sve opcije, a na prvom mjestu smo imali razvoj ženskog nogometa. Pomicanjem ženskog EURA na 2022. godinu, osigurali smo da to bude jedino veliko nogometno natjecanje tog ljeta te će stoga imati pažnju kakvu zaslužuje", izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Izvršni odbor Uefe uzeo je obzir kako će na ljeto 2021. godine osim muškog EURA biti organizirane i Olimpijske igre u Tokiju.

"Zahvalio bih Engleskom nogometnom savezu, lokalnom organizacijskom odboru i našim zemljama članicama, svima koji se slažu da je ova odgoda u interesu ženskog nogometa. Nogometna obitelj još je jednom pokazala jedinstvo te se sada možemo radovati nogometnom ljetu 2021., ali i 2022. godine", dodao je Čeferin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!