Ostali sportovi

Perković: 'Nadala sam se da će Europsko prvenstvo ostati u kalendaru kao neki cilj ove godine'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.04.2020.
Perković: 'Nadala sam se da će Europsko prvenstvo ostati u kalendaru kao neki cilj ove godine'
Foto: Pixsell

Sandra Perković napokon je dočekala dozvolu za povratak treninzima, ali ova godina bit će bez nekih značajnijih natjecanja za nju...

Od ponedjeljka vrhunski sportaši mogu trenirati uz strogo pridržavanje uputa o socijalnom distanciranju i održavanju higijene.

"Zasad nosim titulu prvaka balkona, još me tu nitko nije pobijedio. Nabavili smo i neke medicinke i utege koji su nam pomagali. Vrlo sam društvena osoba i uvijek sam slobodno vrijeme provodila s prijateljima i obitelji. Ovo smo prihvatili i kako je vrijeme odmicalo, nekako se navikneš, ali nedostaju mi prijatelji", kaže Sandra Perković za Hrvatski radio.

Nedavno je otkazano i Europsko prvenstvo što je trebao biti glavni cilj nakon što su odgođene Olimpijske igre.

"Još prije dvije godine kada su odabrali Pariz kao sljedeću destinaciju na kojoj će biti Europsko prvenstvo, bila sam jako sretna jer se sve trebalo održati na novom stadionu na kojem je odlična atmosfera, ali ove godine ga neće biti. Nažalost sada je potpuno otkazano, previše je natjecanja sljedeće godine da bi se prebacivalo. Nadala sam se da će ostati u kalendaru i da ćemo imati taj viši cilj osim mitinga. Ne može se provoditi niti doping kontrola zadnja dva mjeseca, a trenutno je situacija u Francuskoj dosta loša i to je još jedan od razloga zašto je Prvenstvo otkazano."

Iako nema nekih velikih natjecanja, Sandra nije bez motiva za rad.

"Iskreno, nakon 12 godina nije mi ponestalo motiva pa neće ni sada. Vraćamo se u ponedjeljak, tamo nas je lakše i kontrolirati, atletičarima je najbolje jer su na otvorenom prostoru. Trenirat ćemo za Prvenstvo Hrvatske i poneki miting, sljedeće godine su Olimpijske igre i nema opuštanja."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!