Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti prvi u Europi počeli s treninzima

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.04.2020.
Hrvatski vaterpolisti prvi u Europi počeli s treninzima
Foto: Pixsell

Odlična vijest, kako za naš sport, ali tako u biti i za cijelu naciju. Vijest koja potvrđuje da su sve dosadašnje mjere u suzbijanju pandemije koronavirusa kod nas pokazale dobrim, a odgovornost svih građana na zavidnoj razini.

Naime, s ponedjeljkom, 27. travnja počeli su treninzi sportaša i sportašica 1. i 2. kategorije pojedinačnih sportova, ali i momčadi/ekipa u prvoligaškim sastavima. Tako su jasno i vaterpolisti u Hrvatskoj danas počeli s treninzima u bazenu nakon gotovo mjesec i pol dana stanke! Budući da je HVS u kontaktu s nacionalnim savezima i medijima iz drugih europskih država, može se navesti da su hrvatski vaterpolisti trenutačno u povlaštenom položaju jer su prvi u Europi koji rade u bazenu. Naime, bazeni su još uvijek zatvoreni u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Rusiji, Crnoj Gori i Srbiji. Vaterpolisti ne mogu trenirati još ni u susjednoj Mađarskoj, ali su ondje bazeni danas otvoreni, no samo za plivačice i plivače.

U Hrvatskoj su prvi u vodu uskočili igrali Jadrana na poljudskom bazenu.

"Podijeljeni smo u grupe od po četiri igrača. Svakog dana rade tri grupe dok jedna odmara, slično je i s trenerima. Jedan dan jedan trener radi s jednom, drugi s dvije grupe, pa se onda sljedeći dan mijenjamo", govori Mile Smodlaka, trener Jadrana iz Splita.

U 14 sati je zakazan i prvi trening u Gružu, domu prvaka države, dubrovačkog Juga AO.

"Ishodili smo sve papire, odobrenja, točno su propisani svi uvjeti i shodno tomu ćemo raditi", napominje Vjekoslav Kobešćak, trener Dubrovčana.

U Šibeniku se pak početak treniranja očekuje tijekom ovog tjedna, za dan-dva.

"Kao što sam već ranije rekao, naš je bazen u Crnici bio ispražnjen, sada se puni i kada se voda zagrije, a to je za dan-dva, krećemo s treninzima", izvješćuje i Joško Kreković, trener Solarisa..

Među zadnjima će pak s treninzima igrači zagrebačkih klubova budući da je i uz Savu bazen bio ispražnjen.

"Mi smo odlučili s treninzima krenuti 4. svibnja, a tih nekoliko dana kasnije neće predstavljati osobit problem ili neko veliko zaostajanje za suparnicima", drži Zoran Bajić, trener zagrebačke Mladosti.

AUTOR: HVS

#ostanitedoma

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!