Nogomet

Argentinci otkazali ostatak nogometne sezone

Matej Kačan • utorak, 28.04.2020.
Argentinci otkazali ostatak nogometne sezone
Foto: Zvonimir Miletić

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza u ponedjeljak je tekuću nogometnu sezonu proglasio gotovom zbog problema oko koronavirusa, a neće biti ispadanja iz prve dvije lige...

Ostatak nogometne sezone je otkazan i u Argentini, objavio je tako predsjednik AFA-e Claudio Tapia. Argentinci su imali sreću da ne moraju raspravljati o prvaku sezone ili poništavanju rezultata jer je Boca u ožujku osigurala naslov na kraju regularnog dijela.

No ono što se otkazuje jesu još mnogi turniri i regionalna natjecanja od koji su najvažnija razigravanja za ostanak i promociju u ligama. Zato je odluka da iz prva dva razreda argentinskog nogometa nema ispadanja nakon ovog otkazivanja.

"Završavamo turnire. Ideja je da počnemo igrati kad to vlasti dopuste i uz maksimalnu sigurnost. Poštujemo mjere koje je dala država i moramo ih se pridržavati. Kad je nogomet prestao s igranjem, to nije bila odluka vodećih ljudi u nogometu, već odluka ministra zdravstva. Ljudska bića su na prvom mjestu. Možemo donijeti ishitrenu odluku pa da se dogodi zaraza, a onda bi se vratili na ožujak. Svi želimo da se nogomet vrati, ali moramo čekati. Život je prvi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!