Nogomet

Švicarci odbacili dio istrage protiv Blattera, FIFA vrši pritisak da se nastavi

Matej Kačan • četvrtak, 30.04.2020.
Švicarci odbacili dio istrage protiv Blattera, FIFA vrši pritisak da se nastavi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Istrage oko korupcije bivšeg predsjednika Fife Seppa Blattera dobile su svoj novi zavoj u dugoj i neravnoj cesti nakon što je švicarsko pravosuđe odbacilo dio istraga protiv svog državljanina...

Prema navodima stranih medija, krovna svjetska nogometna organizacija FIFA se sprema za vršenje pritiska prema švicarskim vlastima kako bi se pokrenula optužnica protiv bivšeg predsjednika Fife i švicarskog državljanina Seppa Blattera zbog korupcije.

Švicarski državni odvjetnik je odbacio dio svoje istrage usprkos izvještajima policije o davanju mita i darova tadašnjeg potpredsjednika Fife Jacku Warneru u zamjenu za glasove članica u predsjedničkim kampanjama za Blattera.

Prema navodima, čelnici Fife su spremni i tužiti švicarskog državnog odvjetnika ukoliko se optužnica i istraga odbace u cijelosti. Prema izvještajima je Warner kupovao glasove za Blatterov izbor 1998. i 2002., a zauzvrat je davao povlastice prilikom prodaje TV prava za SP 2010. i 2014.

Nedavno su izašli novi rezultati istrage koji inkriminiraju Blattera i niz dužnosnika državnih i kontinentalnih saveza, ali Švicarce očito nije dovoljno zaintrigiralo. Blattera nisu tužile ni SAD koje su prikupile mnogo dokaza u optužnici, ali Gianni Infantino i njegovi čelnici Fife su odlučni u namjeri da se Blatteru sudi za grijehe počinjene u mandatu od 1998. do 2015.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!