Nogomet

Nogomet se nastavlja i u Poljskoj i Danskoj

Matej Kačan • subota, 02.05.2020.
Nogomet se nastavlja i u Poljskoj i Danskoj
Foto: Mišo Gulić

Sve više i više zemalja otvara svoje stadione i trening centre za nastavak treniranja profesionalnih nogometaša pa bi tako krajem svibnja s prvenstvima trebale nastaviti Danska i Poljska...

Sport u Europi je kompletno zatvoren već dugih šest tjedana koji se čine kao prava vječnost, ali čini se kako se nalazimo na padajućem dijelu krivulje koronavirusa pa mnoge zemlje javno i službeno objavljuju planove za početak nogometnih aktivnosti. Tako su Poljska i Danska najavile nastavak svojih prvenstava za kraj svibnja.

"Naš protokol je prihvatila Vlada. Momčadi od ponedjeljka mogu nastaviti s treningom i ako sve bude u redu nogomet ćemo započeti 27. i 28. svibnja s dva susreta poljskog Kupa, a onda 29. svibnja s ligaškim susretima. Naravno, sve je iza zatvorenih vrata. Imamo još 10 kola i htjeli bi završiti do 19. lipnja. Neizbježno je da moramo naučiti živjeti s virusom. Ako budemo čekali da nema slučajeva uopće, mogli bi čekati dvije godine", govori Zibi Boniek, predsjednik Poljskog nogometnog saveza.

Isto tako će se nogomet nastaviti i u Danskoj istog vikenda, dok La Liga počinje s treninzima u ponedjeljak. Bundesliga i dalje čeka odluku njemačke Vlade koja si je uzela još tjedan dana za razmatranje situacije prije konačne odluke.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!