Košarka

Magic Johnson: 'Nisam sudjelovao u isključivanju Thomasa iz Dream Teama'

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.05.2020.
Magic Johnson: 'Nisam sudjelovao u isključivanju Thomasa iz Dream Teama'

Mnogo bure su podigle nove epizode dokumentarca "Posljednji ples" u kojima se opisuju Olimpijske igre u Barceloni 1992. te izostavljanja Isiah Thomasa iz ekipe, a Magic Johnson tvrdi da nije sudjelovao u tome...

Nove epizode dokumentarne serije "Posljednji ples" koja prati Michaela Jordana su se u jednom dijelu osvrnule na Olimpijske igre u Barceloni i pojavu legendarnog "Dream Teama" na istima, a polemike je u SAD izazvala priča o izostavljanju Isiah Thomasa s rostera za Igre.

Thomas kao član Detroit Pistonsa nije bio u dobrom odnosu s Jordanom te je Jordan navodno svoje sudjelovanje na Igrama uvjetovao izostavljanjem Thomasa, ali se legenda Chicago Bullsa u dokumentarcu pravdala da Thomas nije bio u dobrim odnosima ni s kim u ekipi te da je udaljavanje beka Pistonsa bila zajednička odluka.

Na to je reagirao legendarni organizator igre Magic Johnson koji se na TV postaji ESPN-u opravdao da nije sudjelovao u takvoj odluci, ali je priznao kako je Thomasov stav i ophođenje s tim igračima imalo ključnu ulogu u odluci da ga se ne pozove u Barcelonu.

"Morate biti zajedno dva mjeseca, a tamo je bilo četiri ili pet momaka koji su imali probleme s njim. Nažalost, nije mogao biti dio Dream Teama zbog tih problema, zato što smo morali živjeti zajedno dva mjeseca, trenirati skupa i družiti se. To ne oduzima ništa od njegove karijere i toga kakav je on čovjek, ali Isiah se sam mora suočiti s tim problemima i priznati da je imao nešto s tom situacijom."

"Jesam li ja imao išta s izostavljanjem njega iz Dream Teama? Ne. Nisu me ni pitali tko bi trebao biti u ekipi. jedino što su me David Stern i Rod Thorn tražili jest da nazovem Larryja Birda i Michaela Jordana i kažem im kako bi trebali igrati", kazao je Johnson.

Jordan je u dokumentarcu spremno prihvatio krivicu ako to javnost želi, ali se i sam opravdao: "Ako želite to pripisati meni, slobodno. Ali nije bilo do mene", kazao je Jordan.

#ostanitedoma

FOTO: By Neon Tommy - Mercedes-Benz Carousel of Hope Gala 2014, CC BY-SA 2.0, Link

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!