Ostali sportovi

Održan najavljeni sastanak između predstavnika SDUŠ i HZJZ

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 05.05.2020.
Održan najavljeni sastanak između predstavnika SDUŠ i HZJZ
Foto: Pixsell

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak sa suradnicima danas je održao najavljeni sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na temu popuštanja mjera u sektoru sporta.

Na sastanku je raspravljano o više područja popuštanja mjera - treninzima kategoriziranih i profesionalnih sportaša, treninzima rekreativnih sportaša, mogućnostima otvaranja fitness centara i teretana te mogućnostima početka natjecanja.

O svim područjima izneseni su prijedlozi datuma kada bi se moglo početi s pojedinim aktivnostima i na koji način, međutim sukladno epidemiološkoj situaciji, datume će odrediti Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno posebnom odlukom definirati Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Za svaku mjeru popuštanja Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavit će i posebne preporuke koje će se morati poštivati.

Predloženi datumi za mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa za sve sportaše odnose se na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok oni za mogućnost održavanja natjecanja obuhvaćaju razdoblje kraja svibnja i prve polovice lipnja.

"Naglašavam kako svi datumi i preporuke nisu definirani već samo predloženi te moraju biti usuglašeni s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo nakon čega će konačnu odluku donijeti Stožer za civilnu zaštitu RH. Središnji državni ured za sport je iznio prijedloge, međutim sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji za koju se svi nadamo da će biti povoljna i da će svi sportaši uskoro moći nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima", izjavio je državni tajnik Družak.

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

AUTOR: SDUŠ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!