Ostali sportovi

Barbara Matić: 'Po meni je dobro i pošteno da su Olimpijske igre odgođene'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 06.05.2020.
Barbara Matić: 'Po meni je dobro i pošteno da su Olimpijske igre odgođene'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentativka u judu Barbara Matić gostovala je u podvastu I ja sam sportaš te govorila između ostalog i o potpuno poremećenoj sezoni što je kulminiralo odgodom Olimpijskih igara i brojnih natjecanja...

U novom podcastu I ja sam sportaš gostovala je judašica Barbara Matić. Splitska judašica prije četiri godine debitirala je na Olimpijskim igrama u Riju, a vjeruje kako u Tokiju može osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu.

Iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju, jer se za plasman u judu trebala gledati rang lista s početka lipnja, Barbara bi se gotovo sigurno našla na popisu.

"Za početak moram reći da je po meni dobro i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom. Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan i ja."

U Tokiju vjeruje u dobar rezultat.

"Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat."

U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.

"U četvrtom mjesecu trebali smo imati Europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi."

S obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, Barbara je morala sama odrađivati treninge.

"Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno se svaki dan prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!