Vodeni sportovi

Samir Barač: 'Rudić je za razliku od ostalih bio trener psiholog i iz svakoga je izvlačio maksimum'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.05.2020.
Samir Barač: 'Rudić je za razliku od ostalih bio trener psiholog i iz svakoga je izvlačio maksimum'
Foto: Sandro Donda

Ratko Rudić napustio je Pro Recco i istovremeno završio trenersku karijeru. Pamtit ćemo ga kao jednog od najvećih vaterpolskih stručnjaka u povijesti koji je s igračima imao poseban odnos...

Igrač koji je s Ratkom Rudićem odlično funkcionirao je i Samir Barač koji je bio kapetan hrvatske reprezentacije u vrijeme dok je Rudić bio izbornik.

"U perfekciji traženja rezultata na najvišu razinu dignuo je i psihološki pristup pojedincu unutar momčadi. Rudić je za razliku od ostalih bio trener psiholog, njegova analiza svakog pojedinca ga je dovodila u stanje da je mogao izvući iz svakog maksimum. To je glavna razlika između njega i ostalih trenera. Stalno su govorili da je strog trener, ali nisam to osjetio. Uvijek nas je krasila radna atmosfera i znali smo da bez puno rada nećemo ništa napraviti. Bilo mi je baš zadovoljstvo raditi s njim."

Barač dodaje kako je Rudića krasila je menadžerska osobina.

"Znao je posložiti stvari unutar organizacije, svaku sitnicu, detalje tako da svi vuku za isti cilj. Sve je to lako reći, ali jako teško napraviti, a on je to mogao. Imao je viziju poput uspješnih menadžera u poslovnom svijetu", dodaje Barač za Sportske novosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!