Automoto

Ricciardo: 'Prva utrka nakon koronavirusa će biti kaos'

Matej Kačan • subota, 09.05.2020.
Ricciardo: 'Prva utrka nakon koronavirusa će biti kaos'

Renaultov vozač Formule 1 Daniel Ricciardo misli da će prva F1 utrka nakon pauze i odgoda zbog koronavirusa biti kaotično iskustvo zbog dugog perioda koji su vozači proveli van bolida...

Dok šefovi F1 rade na omogućavanju početka sezone utrkivanja u Austriji 3. srpnja i slaganju kalendara, umove vozača zaokupljaju predviđanja kako će uopće izgledati utrke nakon što se F1 vrati. Mišljenje o tome ima i Renaultov Daniel Ricciardo.

"Bit će to neki oblik kaosa, nadam se kontroliranog. Ne očekujem bolide posvuda po stazi, ali sigurno će biti nešto hrđe i kombinacije emocija, uzbuđena i iščekivanja. Svi će biti spremni za početak utrkivanja. Neki vozači mogu funkcionirati pri toj novoj razini adrenalina, a neki ne. Vidjet ćemo neka ambiciozna pretjecanja, neka krivo proračunata. Siguran sam da ćemo se nagledati svačega", smatra Ricciardo.

30-godišnji vozač koji je u karijeri osvojio sedam utrka smatra kako bi zbog toga prednost u početku mogli imati oni iskusniji i mirniji vozači koji mogu dobro funkcionirati u izvanrednim situacijama. Ricciardo smatra da neće imati previše problema s prilagodbom tijela na ponovno utrkivanje.

"Da se ovo dogodilo u prvih godinu-dvije moje karijere u F1 dok nisam bio potpuno prilagođen, rekao bih vam da ću imati problema. No testiranja na zimu su obično dobar indikator i referentna točka. Na mom prvom testiranju na zimu bi prvi dan bio ogroman šok za organizam, ali bi svakom sezonom taj šok na prvi dan bio sve manji i manji. Vozači prve i druge godine bi to mogli osjetiti više nego mi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!