Nogomet

Antolić: 'Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti'

Branimir Korać • subota, 09.05.2020.
Antolić: 'Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti'
Foto: Pixsell

Član Dinamove uprave Krešimir Antolić progovorio je o dvije aktualne teme koje zaokupljuju javnosti, stanju maksimirskog stadiona nakon potresa te završnici juniorskog prvenstva Hrvatske.

U Dinamu se u kratko vrijeme dogodilo niz potresa, a onaj prirodni uzdrmao je i dodatno oštetio ionako derutni stadion. Istočna tribina najteže je stradala i pitanje je kada će je Dinamo moći koristiti.

"Stadion je naše krucijalno i strateško pitanje o kojem ovisi budućnost kluba. Mi smo 22. ožujka, odmah nakon potresa, izašli na teren i napravili neke osnovne vizualne preglede te zatražili promptnu reakciju gradskih službi jer vlasnik stadiona Maksimir je Grad Zagreb", ističe Krešimir Antolić za HNTV i dodaje:

"Preliminaran pregled stručnjaka napravljen je 9. travnja i njime je dovedena u pitanje struktura istočne tribine što zapravo i nije neko iznenađenje. Naime, i prijašnjih godina stadion Maksimir nije bio ocijenjen najvišim ocjenama. Trenutno imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih ureda da u idućim danima slijedi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija. GNK Dinamo inzistira na stručnom elaboratu iz kojeg ćemo vidjeti što je uporabljivo na stadionu Maksimir. Tribina Istok svakako je najurgentnija i tek nakon takvog dokumenta možemo donijeti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti."

O odluci oko raspleta juniorske lige Dinamo ima također svoj stav, a on se temelji na preporuci Uefe.

"Ovo je jedna specifična situacija koja nije riješena propozicijama HNS-a. Pročitali smo odluku IO da se prekidaju prvenstva i da je tablica konačna. Nismo sretni što Dinamo nije došao u situaciju da na jedan logičan, pravedan i sportski način odigra svoju zaostalu utakmicu i da imamo isti broj odigranih utakmica kao i svi drugi te da se onda gleda tko ima više bodova pa da taj bude prvi. Podsjetio bih da je Uefa 24. travnja 2020. donijela smjernice koje govore o načinu i načelima na kojima bi nacionalni savezi morali rješavati takve stvari. To su načela transparentnosti, objektivnosti i nediskriminacije. Da li je diskriminatorno to što su Dinamu zavezane ruke u pogledu toga da odigra svoju zaostalu utakmicu – to prepuštam ljudima da sami zaključe. HNS je legitimna krovna nogometna organizacija i moramo prihvatiti njihove odluke kada nam se sviđaju i kada nam nisu po volji. Konačna odluka nije donesena a kada bude, mi ćemo je prihvatiti. No, nadamo se da će se HNS voditi načelima UEFE jer nikome ne bi odgovaralo da UEFA odbije takvu odluku ili da ide ozbiljno preispitati odluku za koju će zaključiti da nije zasnovana po spomenutim načelima. Naravno da je ta odluka važna zbog juniorske Lige prvaka. Pa vidjeli ste koliko smo svi bili ponosni na uspjehe juniorske momčadi GNK Dinama za koju nadam se da će igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv Benfice. O zato je važno je da se kod donošenja konačne odluke vodimo pravednim i dobrim principima te načelima Uefe."

U prijevodu Dinamo se nada kako će se gledati postotak bodova prema preporuci Uefe, ali ako HNS donese drugačiju odluku, ispoštovat će je.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

HT Prva liga

1Dinamo 2651:11+4065
2Rijeka 2642:31+1147
3Lokomotiva 2641:28+1346
4Hajduk 2641:23+1845
5Osijek 2638:25+1342
6Gorica 2632:40-835
7Slaven Belupo 2623:43-2026
8Istra 1961 2619:40-2119
9Inter-Zaprešić 2628:51-2317
10Varaždin 2618:41-2317

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!