Ostali sportovi

NFL dvojac pred optužbama za oružanu pljačku

Matej Kačan • petak, 15.05.2020.
NFL dvojac pred optužbama za oružanu pljačku
Foto: Tomislav Pacak

Policija iz Miramara na Floridi izdala je naloge za uhićenje DeAndrea Bakra iz NY Giantsa i Quintona Dunbara iz Seattle Seahawksa koji se sumnjiče za navodnu oružanu pljačku...

Američku javnost su u četvrtak navečer šokirale vijesti o navodnoj oružanoj pljački na Floridi u kojoj su sudjelovali obrambeni igrači NFL franšiza New York Giantsa i Seattle Seahawksa. Riječ je o cornerbackovima DeAndreu Bakeru iz Giantsa te Quintonu Dunbaru iz Seahawksa.

Floridska policija je izdala naloge za uhićenje, a Bakera se sumnjiči za četiri točke pljačke s vatrenim oružjem te četiri točke napada s vatrenim oružjem, dok je Dunbar osumnjičen za pljačku s vatrenim oružjem, također po četiri točke.

Policija kaže da se incident dogodio u srijedu, a američki novinari kažu da je agent jednog od igrača spekulirao i o mirnoj predaji tog igrača policiji. No nikakva uhićenja još nisu provedena, dok su obje ekipe izdale priopćenja u kojima govore da znaju za incident, ali ne komentiraju slučaj.

Prema kopiji naloga i izjavama svjedoka, Baker, Dunbar i treća osoba su s oružjem upali na zabavu u Miramaru te su gostima zabave otuđili novac i četiri skupocjena sata, a Baker je navodno naredio trećem pljačkašu da upuca jednu osobu koja je ušla na zabavu. Ipak, nitko na kraju nije ozlijeđen.

Izjave svjedoka i navodi se razlikuju po pitanju toga je li Dunbar imao oružje, ali se svi slažu u tome da je davao instrukcije o pljačkanju ljudi. Gosti na zabavi su prije pljačke kockali i igrali videoigre, a jedan od gostiju govori da je NFL dvojac upoznao na sličnoj zabavi nekoliko dana ranije na kojoj su kockali i izgubili oko 70 tisuća dolara.

Baker i Dunbar su zajedno odrasli u Miamiju te su očito ostali jako bliski i po odlasku u profesionalce u različitim gradovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!