Zimski sportovi

Kolega: 'Dosta je tekla krv, bilo je strašnije ljudima oko mene'

Matej Kačan • nedjelja, 17.05.2020.
Kolega: 'Dosta je tekla krv, bilo je strašnije ljudima oko mene'
Foto: Pixsell

Neugodnu ozljedu je na Mljetu u sklopu treninga doživio hrvatski skijaš Elias Kolega koji je slomio nogu te je operiran, ali je već krenuo s jednom vrstom vježbanja te ne gubi vrijeme...

Hrvatski skijaš Elias Kolega odradio je operaciju slomljene noge te se oporavlja u dubrovačkoj bolnici nakon pada s rola na Mljetu, a za kamere HRT-a je otkrio da je već krenuo s treninzima jer ozbiljno planira spreman dočekati početak nove skijaške sezone.

"Već tri i pol dana nakon operacije, jučer, sam krenuo s ozbiljnim vježbanjem. Već sam jednom vježbao danas, jučer sam na štakama hodao dva kilometra tako da sam jako zadovoljan, kao i fizioterapeut i doktor. S obzirom na napredak situacije iz dana u dan, mislim da sezone nije upitna", optimističan je Kolega.

Kolega je slomio fibulu i tibiju, a nezgoda se dogodila na Mljetu i to na rolama. Na Mljetu se već godinama priprema obitelj Kostelić, a role su simulacija skijanja za topla vremena.

"Role su ozbiljne pripreme, velike su brzine te je to nekakva simulacija skijanja. Više je bilo strašno za ljude oko mene koji su to gledali jer je baš jako tekla krv. ja sam pokušao ostati smiren koliko god sam mogao, skinuo sam rolu i legao na pod", objasnio je skijaš trenutak ozljede.

"Tijekom prošlih par godina sam naučio mnogo, kao i prošle sezone. Nažalost, ne možeš u sportu uvijek imati uzlaznu putanju, to je nažalost nemoguće. To uspijevaju samo rijetki pojedinci", realan je Kolega koji očekuje da će biti spreman za rujan i pripreme za novu sezonu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!