Košarka

Doktor Martinac: 'Prilagodit će se Bogdanović, neće biti problema s njegovim šutom'

Branimir Korać • srijeda, 20.05.2020.
Doktor Martinac: 'Prilagodit će se Bogdanović, neće biti problema s njegovim šutom'
Foto: AP Images

Liječnik hrvatske košarkaške reprezentacije, Miran Martinac, dobro je upoznat s Bogdanovićevom ozljedom za koju tvrdi kako je potrebno šest mjeseci oporavka...

Doktor Miran Martinac od početka je upoznat s ozljedom Bojana Bogdanovića do koje je došlo još na početku NBA sezone.

"Cijelo vrijeme smo u kontaktu, bio sam i u SAD-u, ali zbog pandemije se nismo vidjeli iako je postojao plan. Ta ozljeda datira još od kraja studenog kada je u Indianapolisu pao na ruku, nakon toga napravio je pregled, ali na snimci se nije vidjelo ništa. Nastavio je s igrom, ali ruka ga je cijelo vrijeme boljela te se nije ništa promijenilo niti sada za vrijeme karantene. Nakon povratka treninzima, ponovno je poslan na snimanje i utvrđeno je kako se problem može riješiti samo operacijom. Tu je više američkih i hrvatskih stručnjaka konzultirano", kaže doktor Miran Martinac za Sportske novosti.

Bogdanovića očekuje dugotrajan oporavak jer je potrebno više vremena da ligament zaraste.

"Nisam dobio nalaz, ali je otišao jedan od ligamenata unutar zgloba koji povezuju šaku. Stručnjaci se slažu kako se ta ozljeda rješava operacijom uz vrijeme oporavka od pet do šest mjeseci. Ligamenti zarastaju sporo, a ozljeda je došla na mjestu koje se svaki dan troši", dodaje Martinac.

Problema sa šutom u budućnosti ne bi trebalo biti.

"Prilagodit će se on, neće tu biti problema. On je sportaš s visokim pragom boli, doista je bio u stanju igrati preko te granice. Što se tiče oporavka, NBA pravilo je jasno, ako kažu da oporavak traje šest mjeseci, toliko će i trajati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!