Tenis

Čilić ne želi US Open bez navijača: 'Imam osjećaj da će to izgledati kao trening mečevi'

Branimir Korać • srijeda, 20.05.2020.
Čilić ne želi US Open bez navijača: 'Imam osjećaj da će to izgledati kao trening mečevi'
Foto: AP Images

Marin Čilić osvojio je US Open 2014. godine, a ove godine postoji ozbiljna prijetnja da će turnir biti održan bez prisustva publike, ako će uopće biti i održan...

Marin Čilić protivnik je igranja US Opena bez prisustva navijača. Čilić smatra kako takvo što nema smisla i da osvajanje turnira u takvoj situaciji ne bi imalo potrebnu težinu.

"Imam osjećaj da će to izgledati kao trening mečevi. Uvijek će biti u narednim godinama 'to je onaj koji je osvojio US Open bez navijača'. Mislim da neće imati neku posebnu težinu, ne smatram to najboljim scenarijem", tvrdi Čilić.

"Teniska sezona je drugačija od nogometne ili košarkaške. Oni moraju završiti sezonu jer to utječe i na izglede sljedeće sezone. U tenisu ako i počnemo u prosincu ili siječnju, neće se puno toga promijeniti. Ne vjerujem kako će biti turnira bez navijača. Kompletan Tour ovisi o sponzorima i ljudima koji dolaze na turnire. Sponzori investiraju novac jer ljudi dolaze gledati tenis i te igrače."

Čilić se trenutno nalazi u Hrvatskoj, na dubrovačkom području, gdje ima privilegiju da mu je jedan teren stalno na raspolaganju i može trenirati.

"Poznajem čovjeka koji ima nekoliko teniskih terena i dao mi je ključeve jednog pa sam mogao s trenerom raditi. Vjerujem da kada se situacija smiri da će biti dovoljno vremena za sve za pripremiti se, a nadam se da ću biti ipak bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!