Vodeni sportovi

Wall Street Journal: Rudić je najbolji trener na svijetu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.05.2020.
Wall Street Journal: Rudić je najbolji trener na svijetu
Foto: Pixsell

Ratko Rudić stvorio je ime u svijetu, jedan je od najtrofejnijih trenera, ali je i stvorio brojne generacije, reprezentacije i klubove. Amerikanci ga se jako dobro sjećaju...

Proslavljeni hrvatski trener i bivši izbornik Barakuda, Ratko Rudić dobio je vrlo lijepo priznanje na stranicama "Wall Street Journala", a s kojima se ne može pohvaliti niti jedan sportaš i trener iz Hrvatske.

Ovaj američki dnevnik sa sjedištem u New Yorku, jedan od najcjenjenijih na Globusu s nakladom od tri milijuna primjeraka dnevno i izdanjima na engleskom, ali i kineskom i japanskom jeziku, s novinarima koji su osvojili 17 Pulitzerovih nagrada, nazvao je Ratka Rudića "najboljim trenerom na svijetu".

U velikom članku kojeg potpisuju Joshua Robinson i Ben Cohen pod naslovom "Najbolji trener na svijetu nije onaj na kojeg mislite", autori navode da je najbolji Ratko Rudić, obrazlažu to nizom njegovih nama jako dobro znanih ostvarenja, medalja, naslova, te opisujući trenerski put genijalca s brkovima s nekim detaljima iz razdoblja vođenje američke vaterpolske vrste. No, nisu zaboravljene dakako ni epizode vođenja reprezentacija bivše Jugoslavije, Italije, dakako Hrvatske, te Brazila. Prekrasan i veličajan kompliment hrvatskom trenerskom genijalcu Ratku Rudiću.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Filip Kos/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!