Ostali sportovi

Profesionalni sportaši će smjeti ući u SAD

Matej Kačan • subota, 23.05.2020.
Profesionalni sportaši će smjeti ući u SAD
Foto: AP Images

U pokušaju da se omogući nastavak profesionalnih sportskih liga u SAD, država će za sportaše koji igraju u američkim klubovima učiniti iznimku po pitanju zabrane ulaska u tu zemlju...

Američka vlada čini sve napore u pokušaju da se pokrene tamošnje gospodarstvo, a predsjednik Donald Trump je odlučan u naumu da dio toga budu i profesionalne sportske lige. Zato se određeni ustupci moraju učiniti pa će se stranim sportašima koji nastupaju u tim ligama omogućiti ulazak u SAD.

"Amerikancima treba sport u ovim okolnostima. Vrijeme je za ponovno pokretanje ekonomije i vrijeme je da se naši profesionalni sportovi vrate", stoji u priopćenju Ministarstva domovinske sigurnosti kojim je i objavljena iznimka.

Naime, SAD su zabranile ulazak stranih državljana iz Kine, Irana i Europe kod traje pandemija koronavirusa, ali se iznimka morala učiniti za mnoge lige koje imaju međunarodni štih, ponajviše NBA koja uskoro treba krenuti s treninzima.

Osim igračima, ulazak će se dozvoliti i članovima osoblja u sportskim klubovima, ali i obiteljima uključenih u sportski život. Sport je u SAD u blokadi od ožujka te gubi milijarde dolara, a američka je vlada krenula u oštar program pokretanja gospodarstva nakon što je više milijuna Amerikanaca izgubilo poslove zbog pandemije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!