Fanatik

FANATIK: Formula u vrijeme korone - s pikulama!

Matej Kačan • subota, 23.05.2020.
FANATIK: Formula u vrijeme korone - s pikulama!

Ovisnici o brzini i adrenalinu u doba koronavirusa kad se utrke ne održavaju mogu uživati u nesvakidašnjem YouTube projektu - Marbuli One i njezinoj izvedenici Marbula-E!

Ako vas drma apstinencijska kriza od nedostatka utrka na TV, YouTube kanal "Jelle's Marble Runs" za vas ima dozu adrenalina u ova teška vremena koronavirusa. U veljači 2020. je krenula prva sezona Marbule One, verzije Formule 1 gdje vozači i bolidi postaju - pikule.

Utrke se održavaju na različito složenim stazama od kojih svaka služi kao "domaći teren" za jednu od ekipa, a u premijernoj sezoni je održano osam utrka. Finale su pikule vozile na stazi "Midnight Bay", a ukupni prvak prve sezone je postao "Speedy" s 59 bodova, samo bodom više od "Snowyja".

No ljubitelji ovog novog sporta ne moraju očajavati jer je u travnju pokrenuto novo natjecanje - Marbula E u suradnji s Formulom E! Tu se utrke održavaju na drugačijem principu pa podružnice imaju stvarne Formula E ekipe, a staze su "locirane" u različitim gradovima.

Također, utrkuje se na principu najbržeg kruga poput kvalifikacija u Formuli 1. Dosad su održane dvije utrke u Parizu i Seoulu, a u prvenstvu sudjeluje 12 ekipa. Premijerna je sezona tek počela pa još imate vremena uključiti se i navijati za ove okrugle vozače.

FOTO: Screenshot/YouTube

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Fanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!