Košarka

Simon: 'Turska košarka ima jasniju budućnost od hrvatske, Hrvatska je u padu'

Matej Kačan • nedjelja, 24.05.2020.
Simon: 'Turska košarka ima jasniju budućnost od hrvatske, Hrvatska je u padu'
Foto: Marin Sušić

Bek Anadolu Efesa Krunoslav Simon je u virtualnom druženju s navijačima turske momčadi komentirao razvoj košarke u toj zemlji te u svojoj rodnoj Hrvatskoj...

Hrvatski košarkaš i bek Anadolu Efesa Krunoslav Simon je na klupskim platformama odgovarao na brojna pitanja navijača turske momčadi. Tako je 34-godišnji bek dao i svoj komentar razvoja košarke u rodnoj Hrvatskoj te u Turskoj u kojoj sad igra.

"Kad sam počeo igrati košarku, hrvatska je košarka bila vrlo napredna, i po klubovima i po igračima. No nažalost to više nije tako. Turska košarka jako napreduje i moram reći da je budućnost turske košarke mnogo jasnija od hrvatske. Turska ima mnogo talenata koji se razvijaju, mnogo je turskih igrača u NBA, a hrvatska je košarka u nekakvom padu", kazao je Simon.

"Nisam imao nekog određenog idola, ali ako moram izabrati jednog, onda je to Toni Kukoč. On je bio vrlo uspješan u svakoj momčadi, gdje god je igrao je predstavljao našu zemlju", govori Simon o svom ljevorukom kolegi.

Simon kaže da je vrijeme u pauzi zbog koronavirusa iskoristio za čitanje knjiga, ali s tim bi mogao završiti vrlo brzo jer u njegovoj momčadi nema pozitivnih na koronavirus i Efes je spreman za nastavak košarke. Hrvatski je košarkaš otkrio i svoju najveću strast uz košarku.

"U svako slobodno vrijeme igram nogomet, to je moja strast. U mladosti sam htio igrati nogomet, ali nisam volio previše trčati pa sam otišao u košarku. Mogao bih igrati veteranski nogomet kad prestanem s košarkaškom karijerom."

Simon je kao iskusni igrač prošao sve, a udijelio je i nekoliko savjeta mlađim igračima i fanovima Efesa u kojem, kako kaže, želi igrati što god je dulje moguće.

"Prvo morate vjerovati u sebe, voljeti igru, a onda i naporno raditi za ostvarenje svog sna. To kažem svim mladim osobama, samo tako se može postati dobar košarkaš", završio je Simon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!