Ostali sportovi

Seligman: 'Kada vidim da više ne ide i da ne mogu ući među osam na natjecanjima, znat ću da je kraj'

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.05.2020.
Seligman: 'Kada vidim da više ne ide i da ne mogu ući među osam na natjecanjima, znat ću da je kraj'

Robert Seligman počeo je trenirati u Osijeku, upitno je kako će se ova sezona razvijati, a prema trenutno dostupnim informacijama, moguće je da se priprema za Europsko prvenstvo koje još nije otkazano...

Robert Seligman dobro se odmorio, oporavio i spreman je za nove izazove. Nakon teške sezone, točnija niza sezona, ova puza mu je dobro došla.

"Moram priznati da me korona malo i osvježila. Koliko god to sve izgleda divno i krasno, vrhunski sport težak je i fizički i psihički. Trebaš si sve posložiti u glavi i uvijek biti spreman na pritiske. Neki mlađi na to ne gledaju tako, ali meni je ta pauza dobro došla", kaže Seligman za Sportske novosti.

Od velikih natjecanja, postoji mogućnost održavanja Europskog prvenstva i to u listopadu u Bakuu.

"Imamo te neslužbene informacije i to bi bilo super, posebno za nas koji smo se vratili u dvorane i sada imamo dovoljno vremena za pripreme i ulazak u formu."

Osječki World Challenge Cup neće se održati, a ideja je da se iduće godine održi opet u svibnju.

"Na žalost sve je otkazano i trebao bi se održati sljedeće godine u svibnju. Gimnastika je globalan sport koji je raširen po cijelom svijetu i ne možete sada reći Rusima ili Indijcima da ne dolaze jer se kod njih proširila zaraza. Teško je za očekivati takve turnire ove godine."

Seligman nije odustao od nastupa na Olimpijskim igrama pokušat će kroz Svjetski kup. U nastupima uživa, no svjestan je kako se bliži kraj karijere.

"Još uvijek sam konkurentan na svjetskoj razini i dobro se osjećam. Kada vidim da više ne ide i da ne mogu ući među osam na natjecanjima, znat ću da je kraj. Neću si dopustiti da pred kraj karijere prolazim kao 20., 30. ili 50. Nema pritiska, stvarno ovo volim i zašto prekidati, a vidim da još mogu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!