Ostali sportovi

Organizatori Giro d'Italia rade na organizaciji utrka s gledateljima

Matej Kačan • četvrtak, 28.05.2020.
Organizatori Giro d'Italia rade na organizaciji utrka s gledateljima
Foto: Sandro Donda

Izgleda da bi se ovogodišnje izdanje poznate biciklističke utrke Giro d'Italia ipak moglo održati s gledateljima nakon što je direktor utrke priznao da se na toj soluciji radi...

Vrlo zanimljive izjave je za talijanske medije dao Mauro Vegni, direktor biciklističke utrke Giro d'Italia. On je dao natuknuti mogućnost da se ovogodišnje izdanje Gira ipak u nekom dijelu održi s publikom te da se etape trenutno "ne planiraju iza zatvorenih vrata."

"Radimo samo na jednoj hipotezi - otvorenim vratima. Drugi ljudi će odlučiti o eventualnim smjernicama i pravilima koja se moraju slijediti. Naravno, nakon što smo vidjeli mase u Milanu okupljene na preletu aviona, moramo se zapitati o nekim stvarima", kazao je Vegni.

Giro je trebao krenuti u Mađarskoj, ali se to neće dogoditi. Umjesto toga, početne će etape biti održane na jugu Italije, vjerojatno na Siciliji ili Calabriji, a onda će nastaviti po planiranoj ruti po Siciliji i jadranskoj obali prema planinama do završnice u Milanu. Ostavljena je mogućnost da neke etape prođu kroz koronavirusom najpogođenije dijelove Italije kao znak solidarnosti.

"Moramo zgotoviti raspored prve tri etape, ali neće biti većih promjena kod ostatka rute. Opcije za početak smo suzili na Siciliju i Calabriju i uskoro ćemo odlučiti. Planiramo novi raspored predstaviti krajem lipnja ili u ranom srpnju", završio je Vegni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!