Ostali sportovi

Armstrong: 'Volio bih da mogu promijeniti neke stvari'

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.06.2020.
Armstrong: 'Volio bih da mogu promijeniti neke stvari'
Foto: Sandro Donda

Nekoć najbolji biciklist svijeta, a danas aferom o dopingu osramoćeni Lance Armstrong je dobio svoj dokumentarac na ESPN-u pod jednostavnim nazivom "Lance" gdje je osvrće na svoj život...

Svijet je u doba korona krize i pauze od sporta zaludio dokumentarac u Michaelu Jordanu, a američka televizijska kuća ESPN je potaknuta tim uspjehom nanjušila potencijal za još sličnog sadržaja pa je požureno s izbacivanjem još toga.

Drugi na redu je ponajbolji biciklist u povijesti Lance Armstrong koji je na kraju osramoćen u doping aferi te se morao odreći svega, a u dokumentarcu se osvrnuo na svoj život te je, očekivano, izrazio duboko žaljenje zbog svojih postupaka.

"Volio bih da mogu to promijeniti, volio bih da sam mogao iti bolji čovjek. Sve što mogu reći jest to da mi je žao i nastaviti dalje. Sve to vodi do pitanja mogu li živjeti sam sa sobom, mogu li spavati noću? A ja to mogu", kazao je Armstrong.

Armstrong je na svom vrhuncu osvojio sedam Tour de Francea u nizu, a kasnije je otkriveno kako je prilikom toga koristio doping. On je u početku to nijekao te je dizao tužbe protiv svih koji su ga optuživali za varanje, ali je 2013. napokon priznao te je javno osramoćen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!