Nogomet

Pajač: 'Teško mi je što se sve najgore povezuje s mojim imenom kao da sam neprijatelj broj jedan'

Branimir Korać • srijeda, 03.06.2020.
Pajač: 'Teško mi je što se sve najgore povezuje s mojim imenom kao da sam neprijatelj broj jedan'
Foto: Pixsell

Igor Pajač suspendiran je do kraja sezone zbog lošeg suđenja u polufinalu Kupa između Rijeke i Osijeka. Pronađene su mu tri velike pogreške, a suspenziju je zaradio i njegov VAR kolega Fran Jović u istom trajanju...

Igor Pajač proživljava teške trenutke. Loše odrađen posao u susretu između Rijeke i Osijeka staviolo ga je na stup srama i donijelo mu suspenziju do kraja sezone.

"Nikada mi u životu nije bilo gore i nikome ne bih poželio da mu se tako nešto dogodi. Ovo je katastrofa i za mene i za moju obitelj. Kad god otvorim internet, iskačem kao iz paštete, predstavljen sam kao neki lopov, a to mi je najgore. Nikada nisam ništa ukrao, niti žvakaću gumu, sve je totalni kaos", priča Pajač za Sportske novosti.

Pajač kaže kako nije imao namjere bilo koga oštetiti.

"Mogu izaći pred bilo koga i reći da nisam imao lošu namjeru, nikoga nisam htio zakinuti i to je jedina istina.Kod starta Lončara VAR se trebao javiti i u toj situaciji sam i tražio pomoć VAR-a. Kontakt za drugi žuti karton Kleinheislera je sigurno postojao i kod toga stojim. I nakon utakmice mnogi su potvrdili moje mišljenje, život bih dao da je kontakt postojao. Uopće nisam razmišljao je li to osječkom igraču prvi ili drugi žuti karton, igrač Rijeke je gurnuo loptu, igrač Osijeka je kasnio sa startom i uklizao u prazno, ali dajem život da je djelovalo da je bilo kontakta lijeve noge Kleinheislera i stopala igrača Rijeke. Osim toga Lončar je prenaglasio kontakt i to je pojačalo dojam."

Razočarale su ga izjave Ivice Kuleševića.

"Kaže da sam jedva dočekao dati crveni karton i to definitivno nisu profesionalne izjave. To nije primjereno za takvog trenera kojeg vidim kao iznimnog stručnjaka. I u pobjedi i u porazu moraš biti velik, mogu samo reći da niti u jednom trenutku nisam bio tendenciozan bilo prema Rijeci, bilo prema Osijeku."

Zamjera mu se i što nije pogledao snimku kod kaznenog udarca za Rijeku.

"Bio sam 300 posto siguran da je jedanaesterac, situacija mi je bila nedvojbena. Ruka igrača Osijeka bila je odvojena od tijela, išao je u skok i završila je na glavi riječkog igrača, e sad gdje ga je pogodila... Tu je VAR mogao biti od pomoći, ali možda je netko bolji na VAR-u, a netko na terenu, tek smo ga počeli koristiti, a u VAR sobi je vrlo stresno i tamo ne smiješ pogriješiti. Komunicirao sam s VAR sobom i objasnio što sam vidio, Fran Jović je očito također mislio da je jedanaesterac i nije me zvao na pregled snimke. VAR mi je trebao pomoći i na početku i kod jedanaesterca, ali da se krivo ne shvati, ne vadim se na Jovića niti mislim svaliti sve na njega. Na kraju sve je moja greška, preuzimam odgovornost, ja sam vodio utakmicu."

Na kraju se Pajač ispričao javnosti i klubovima.

"Ispričavam se Osijeku i Rijeci, cijeloj hrvatskoj javnosti, Sudačkoj komisiji koju sam zajedno s predsjednikom doveo u neugodnu situaciju. Nema nikakve teorije zavjere, to me najviše boli, zar bi mi to bilo u interesu? Imam još barem deset godina karijere i nije mi u interesu nikoga favorizirati. Smetaju mi te priče pa onda i ona oko delegiranja za Lokomotiva - Osijek, to je odrađeno prije pandemije i ta utakmica trebala se igrati prije Kupa. Teško mi je što se sve najgore povezuje s mojim imenom kao da sam neprijatelj broj jedan. Ta utakmica će me pratiti cijeli život, ali što te ne ubije, to te ojača."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!