Vodeni sportovi

Poznat termin odigravanja olimpijskih kvalifikacija za vaterpoliste

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 03.06.2020.
Poznat termin odigravanja olimpijskih kvalifikacija za vaterpoliste
Foto: Pixsell

FINA je objavila točan termin olimpijskog kvalifikacijskog turnira za vaterpoliste. Špekuliralo se početkom tjedna čak i s prosincom ove godine, stizale su naznake da bi se to moglo i dogoditi, ali odluka je ipak pala na logičniji termin, veljaču 2021.

Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) objavila je novi termin odigravanja kvalifikacijskog turnira vaterpolista za Igre u Tokiju 2021. Barakude će od 14. do 21. veljače 2021. u konkurenciji ukupno 12 momčadi nastojati izboriti jedno od prva tri mjesta koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju. U odnosu na prvotno objavljen termin kvalifikacija, novi je termin pomaknut za 5 tjedana ranije, a mjesto odigravanja je i dalje isto, nizozemski grad Rotterdam.

Određene je nedoumice potaknula informacija da bi se ovaj turnir trebao odigrati u prosincu ove kalendarske godine, no to je bila načelno samo ideja koja se možda i pogreškom kraće vrijeme pojavila na službenoj stranici FINA.

U Rotterdamu (14. - 21. veljače 2021.) će se podsjetimo 12 momčadi nadmetati podijeljene u dvije skupine od po 6 sastava. Ždrijeb je znan od ranije i nije promijenjen.

U skupini A su - Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija, Turska

U skupini B su - HRVATSKA, Njemačka, Rusija, Rumunjska, Nizozemska i Francuska.

Vaterpolistice će se nadmetati za OI u Tokiju na kvalifikacijskom turniru u Trstu od 17. do 24. siječnja 2021.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!