Nogomet

Bajlo: 'Grad je ispunio svoje prema NK Zadar, klub mora u stečaj'

Matej Kačan • subota, 06.06.2020.
Bajlo: 'Grad je ispunio svoje prema NK Zadar, klub mora u stečaj'
Foto: Pixsell

Dugogodišnji direktor i funkcioner NK Zadat s.d.d. Josip Bepo Bajlo je u razgovoru za lokalni radio kazao da je stečaj kluba i osnivanje novog dobra, ali i zakašnjela stvar...

Sudbina NK Zadar je po svemu sudeći stečaj, a na njegovom mjestu bi se trebao osnovati novi HNK Zadar koji će krenuti od ŽNL. Grad Zadar je odlučio da klub treba u stečaj, već je većina pogona prebačena u novo društvo i sve vodi u istom smjeru. U razgovoru za zadarski Novi radio je odluku prokomentirao dugogodišnji direktor kluba, a danas predsjednik Skupštine NK Zadar Josip Bepo Bajlo.

"Svi znaju što se događalo 2014., kad su uhićeni neki djelatnici i taj sudski proces traje i danas. Dok to ne završi će klub biti u neizvjesnosti. Ja sam još tada, znajući situaciju, bio pobornik stečaja i kretanja iznova. Da su me tada poslušali, klub bi danas kucao na vrata 1. HNL, gdje mu je i mjesto Klub će teško egzistirati dok ne bude imao privatnika koji će voditi brigu o svemu. A normalno je da nitko neće uložiti ni lipe u ovakvu situaciju", kazao je Bajlo.

Dakle, ako se ne dogodi nešto potpuno nepredviđeno, stari klub će u stečaj za koji su ispunjeni svi uvjeti i samo je pitanje dana.

" Očito je da su ispunjeni svi uvjeti za stečaj, jedino što je pandemija koronavirusa usporila neke procese. No, račun kluba je već mjesecima blokiran, a Grad očito više neće participirati u financiranju kluba, dok se ostali dioničari ni ranije nisu javljali. Nitko se nikada nije javio da pomogne klubu, a to bi trebala biti i obaveza dioničara u teškoj situaciji."

Situacija je bila drukčija prije godinu dana kad je klub igrao 2. HNL uz pozitivnu priču, marketing i pretplate. No tada je došlo do potresa i smjene uprave.

"Grad Zadar je svoj dio obveza ispunio, za razliku od ostalih dioničara koji to nisu napravili. A ako nemate stabilnu financijsku konstrukciju, nemate što tražiti ni u Drugoj ligi, a kamoli u višem rangu. Ponavljam, Gradu ne zamjeram ništa osim što se sve ovo nije napravilo prije šest godina. Pogledajte primjer Varaždina, koji je brzo reagirao i sada su u Prvoj ligi."

Usprkos svemu, Bajlo je pozitivan što se tiče svježe priče i kretanja ispočetka te vjeruje da će se nogometni ljubitelji u Zadru imati čemu veseliti.

"Žao mi je naših vjernih navijača, koji vole klub, ali on se jednostavno mora ugasiti. No, ništa se neće promijeniti. Zadar će opet imati klub, ovaj put Hrvatski nogometni klub Zadar i idemo na zdravim temeljima graditi bolju budućnost. Veseli me što smo školu nogometa, koja je bila devastirana, podigli na viši nivo. Došli su novi ljudi, novi treneri i podigli sve to, a škola je ono od čega ovaj klub mora živjeti. Moramo proizvoditi igrače, promovirati ih u prvu momčad i plasirati na tržište. Mislim da, bez obzira na situaciju s prvom momčadi, nema razloga za zabrinutost. Na pravom smo putu i velika je budućnost ispred HNK Zadra."

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNL3. HNLZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!