Tenis

Impresivne brojke Adria Toura: 141 titula, 12 igrača, prijenos u 110 zemalja

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.06.2020.
Impresivne brojke Adria Toura: 141 titula, 12 igrača, prijenos u 110 zemalja

Počela je gradnja stadiona u Zadru. Pripreme za početak Adria Toura u punom su jeku. Samo sedam minuta bilo je potrebno da se proda kontingent od tisuću ulaznica za prvi turnir u Beogradu.

U četiri države regije i pet gradova domaćina zaigrat će po osam igrača na svakom turniru. Igrat će četiri gema po setu u mečevima. TV prijenos ide u 110 zemalja na četiri kontinenta. Suorganizator turnira u Zadru je Hrvatski teniski savez.

Impresivne su ovo brojke koje će Adria Tour u vrijeme nakon koronavirusa učiniti jednim od najzanimljivijih teniskih događanja. Djelatnici tvrtke Stage Pro, specijalizirane za takve poslove i zahvate (uz ostalo, podižu i tribine za pojedine utrke Formule 1), počeli su radove na montaži tribina uz glavni teren u teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik za megaspektakl, veliki humanitarni turnir koji će se održati 20. i 21. lipnja.

"Obišli smo prekrasni sportski centar u Zadru, zaista smo oduševljeni uvjetima kojima raspolažemo tamo. Očekujem organizaciju na najvišoj mogućoj razini u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom koji su nam na raspolaganju 24/7. Do sada smo imali sjajne razgovore i ideje te vjerujem u sjajnu manifestaciju", izjavio je direktor Adria Toura Đorđe Đoković.

Prema planu organizatora ovoga događaja, Hrvatskoga teniskoga saveza i Adria Toura, kapacitet tribina bit će oko devet tisuća mjesta, no broj posjetitelja i gledatelja bit će određen sukladno naputcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

"Ovo je svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni", otkrio je direktor zadarskog turnira Goran Ivanišević.

Uz prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, ekipu vrhunskih tenisača na Adria Tour upotpunit će hrvatski tenisači Borna Ćorić i Marin Čilić koji je nedavno otkrio: "S Novakom se poznajem od svoje trinaeste godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na touru. Igrali smo mnogo puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo ljepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvijek smo bili jako dobri prijatelji".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!